Nyhet

Livealbum fra Antony and The Johnsons på trappene

Antony and The Johnsons slipper livealbumet «Cut The World». Utgivelsen slippes etter planen den 6. august.

Bandet har gitt ut fire album siden den selvtitulerte debuten i 2000. Deres foreløpig siste album, «Swanlights», kom i 2010. I august 2009 innviet Antony and The Johnsons Operataket som scene, da han fremførte låter ved sjøkanten akkompagnert av et orkester som talte drøyt sytti kvinner og menn, og det er mulig at erfaringen med å benytte seg av symfoniorkestre ga mersmak for sangeren.

Det nye albumet består av låter hentet fra bandets fire studioalbum, som har blitt omarrangert i kledd i ny og symfonisk drakt. Albumet ble spilt inn i København i september i fjor. Antony Hegarty og bandkollegene ble akkompagnert av Danmarks Radios Underholdningsorkester, som er en slags dansk utgave av det hjemlige Kringkastingsorkesteret. Hegarty og bandet gjorde to konserter i København. GAFFA Danmark deltok, og Ole Rosenstand Svidts anmeldelse av konserten kan du lese her.

Tittelsporet er hentet fra operaen «The Life and Death of Marina Abramović», hvor frontmann Antony Hegarty samarbeidet med avantgardekomponisten William Basinski om å komponere låter.


Låta «Future Feminism» består av en monolog Hegarty holdt til publikum, hvor han snakker om hvordan man burde fremskynde overgangen fra patriarkalske samfunnsstrukturer til en mer feminin tankegang når det kommer til globale politikk.

Antony and The Johnsons skal også på turné i sommer, og da i all hovedsak i Europa. Bandet legger turen til Møre og Romsdal og Molde Jazzfestival, hvor de opptrer sammen med Trondheimsolistene.


ANNONCE