Nyhet

Knallsterk konsertkveld på Kvarteret

Det blir lagt opp til skikkelig kosekveld i Bergen i slutten av juni, når blant annet The Pains of Being Pure at Heart inntar scenen på Kvarteret.

Konsertforeningen Perfect Sounds Forever i Bergen begynner å få et temmelig godt rykte på seg. Det blir gjerne sånn når man steller i stand konserter med band og artister som Motorpsycho, Little Gang, Anna Järvinen og The Hidden Cameras. Foreningen holder til på Bergen Kjøtt, som synes å være kreativitetens tilholdssted i vestlandsbyen, all den tid det fireetasjes fabrikkbygget huser øvingslokalene til blant annet John Olav Nilsen og Gjengen, Fjorden Baby! og The Megaphonic Thrift – for å bare nevne noen – samt produsent Jørgen Træen og lokalene til hans Duper Studios.

Konsertforeningen går nå sammen med Aktive Studenters Forening og Sommerkvarteret for å lage en herlig helaften på Kvarteret i hansabyen, som nok vil være med på å bygge det fortjent gode ryktet til konsertforeningen som gode bookere.

Kvelden lørdag 30. juni er nemlig tettpakket med godbiter fra både inn- og utland. Indiepopbandet The Pains of Being Pure at Heart (bildet) fra New York høstet lovord fra blant andre NME og New York Times for albumet «Belong», som ble sluppet for et drøyt år siden. Albumet havnet på GAFFAs liste over de tjue beste albumene fra 2011.


Kristian Stockhaus var en av de mest spennende soloartistene i Norge tidlig på 2000-tallet, men da han startet Ungdomskulen, ble det heller stille fra ham på solofronten. Etter ni års pause, slapp hans i mars sitt tredje soloalbum, «Colors». På plata hadde han byttet ut gitaren med synth, og resultatet ble låter som på en godværsdag lurer et dansetrinn eller to ut av en.

Programmet forsterkes ytterligere av amerikanske Twin Shadow og Disappear. Sistnevnte band kommer rett fra den nystartede Gut Feelings-festivalen i Oslo, mens Twin Shadow reiser over fjellet dagen etterpå. Twin Shadow – eller George Lewis jr., som han egentlig heter – slipper albumet «Confess» 10. juli.

Bergensbandet Put Your Hands Up For Neo-Tokyo består av medlemmer fra The New Wine, Young Dreams og Advanced Language. Bandet er notorisk sjangerblandende. Ved å sette spørsmåltegn ved klassiske pop-strukturer og ved å innstendig dekonstruere låtene og sette dem sammen på noe og uventede måter, både utfordrer, gleder og irriterer bandet publikum. Ingenting er vel like bra som å trampe irritert mens man danser? Deres nye singel, «Broken horse», har egentlig alt man kan ønske seg. Et fantastisk gitarriff, utstrakt bruk av phaser mot slutten, bongotrommer og jentekor. På låta synger bandet blant annet – om enn kanskje indirekte – om hvordan de bygde seg et studio i en gammel barnehage. Det var nettopp der de spilte inn sitt debutalbum, «Mausoleum», som kommer senere i år.


PUT YOUR HANDS UP FOR NEO-TOKYO - BROKEN HORSE by NABOVARSEL

ANNONCE