Nyhet

Handsome Furs gir seg

Kanadierne legger inn årene etter seks år og tre album.

Bandet – som består av ekteparet Dan Boeckner og Alexei Perry – annonserte nedleggelsen via sin Facebook-side i går kveld.

– Det er med tungt hjerte at vi lar dere få vite at Handsome Furs er historie. Det som er viktigst akkurat nå, og det som behøves å bli sagt, er at vi er ekstremt takknemlige over all kjærligheten vi har blitt vist av fans verden over. Takk for alt! Det har vært seks fantastiske år, og vi skylder alt til dere, skrev duoen.

Bandet albumdebuterte i 2007 med «Plague Park». I 2009 kom «Face Control», mens deres siste album, «Sound Kapital» ble utgitt i fjor. «Face Control» ble derimot deres største suksess. Plata kan ses på som en slags reisedagbok fra Øst-Europa. Albumtittelen henviser til en utbredt dørvaktpolitikk i russisk uteliv. I et intervju med GAFFA Danmarks Lars Löbner Jeppesen, uttalte Boeckner følgende om albumtittelen.


– Vi var  Moskva i fjor, hvor de har en politikk om at det kun er pene mennesker som får komme inn på de hotteste klubbene og restaurantene. De gamle østblokklandene er styrt av mafiaen, og de har en sinnssykt korrupt og materialistisk tankegang. Det er deres forsøk på å kultivere en luksuskultur, hvor kun rike og pene mennesker er velkomne. Og da snakker jeg ikke bare om å ha på seg pene sko, jeg snakker om å være fysisk pen, med markante kinnbein og store pupper. Vi dro til en restaurant for å spise frokost, men selv så tidlig på dagen ble vi ikke sluppet inn på grunn av såkalt «Face Control».

«Sound Kapital» ble utgitt i begynnelsen av juli i fjor. Den samme Jeppesen ga albumet fem stjerner, og ga følgende karakteristikk om albumet:

– Igjen har paret fått maksimalt ut av en minimal maskinpark med raserende og bankende beats, tynne synth-temaer, samt litt skjærende gitar og Boeckners besjelede og besatte vokal.


Dave Boeckner hovedprosjekt er nok Wolf Parade, hvor han blant annet spiller sammen med Spencer Krug. Krug spilte i Oslo tidligere denne uka, med prosjektet Moonface. Med seg hadde han finske Sinaii. Boeckner er tidligere medlem av indierockbandet Atlas Strategic.

Alexei Perry er i tillegg til å være musiker også forfatter. Hun debuterte i 2006 med boken «Be Generous. Too Smart to Live, Too Young to Die».

 


ANNONCE