Nyhet

Fire nye navn til Øya

Programmet nærmer seg komplett, alle billettene er snart helt revet bort - og idag kan Øya by på fire nye navn til Middelalderparken i sommer.

Programmet til Øya begynner å bli svært fyldig og variert, men de har ikke gjort seg helt ferdig riktig enda. Idag ble fire nye navn sluppet, og her finner vi to utenlandske godbiter og to av våre egne godbiter.

Fra det store utland, nærmere bestemt England, kommer elektropopheltene i Metronomy (bildet). Bandet fikk sitt store gjennombrudd med «Nights Out» i 2008, og den dag idag er det vanskelig å unngå låter som «A Thing For Me», «Heartbreaker» eller «My Heart Rate Rapid» ute på byen. I 2011 kom «The English Riviera», og kunne spe på med noen riktig så lekre litt mer nedpå låter enn forgjengeren. Til gjengjeld har den fått et remiksalbum i etterkant. Fredag 10. august spiller de på Øyas hovedscene.

Fra USA kommer Screaming Females, som nylig har kommet ut av studio med Steve Albini (Nirvana, Pixies ++) og med seg har de det rykende ferske albumet «Ugly». Uansett hva de finner på i studio, så kommer de nok for alltid til å være mest kjent som et bunnsolid liveband. Det får Middelalderparken oppleve på festivalens siste dag, lørdag 11. august.


Fra Bergen, Norge kommer A-Laget. Hiphopgjengen har i lang tid vært et hett navn her til lands, og man har tidligere kunne sett de som oppvarming for blant andre Snoop Dogg og The Game. Mikstapen «Nokke Feita» snakkes det fortsatt om, og onsdag 8. august spiller de på Øyafestivalen.

Sist, men absolutt ikke minst, finner vi Philco Fiction. Bandet kom nettopp hjem fra noen uker på veien i Europa, en reise GAFFAs lesere kunne følge i bandets turnédagbok. Albumet «Take It Personal» har ført til at bandet spiller konserter overalt. Nå tar de med seg den svale elektropopen sin til et forhåpentligvis solfylt festivalområde i Middelalderparken torsdag 9. august.


ANNONCE