Nyhet

Camp Indie-programmet komplett

Oppladningen til nasjonaldagen skjer på Rockefeller, i godt selskap med ny og helnorsk musikk.

Minifestivalen Camp Indie driftes av Øyafestivalen, og er et arrangement hvor man kan oppleve ny og spennende, norsk musikk. Minifestivalen avholdes Rockefeller på årets mest avholdte festdag, nemlig 16. mai. På flere scener vil det bli mulighet til å oppleve både mer etablerte navn og mindre kjente – men desto mer lovende – artister og band.

Øyafestivalen har tidligere annonsert at band som Sweden, Bendik Baksaas, Synne Sanden, Jacky Jeans, Doffs Poi og Angelica's Elegy skal fylle konsertkomplekset med godlyd, men i dag ble ni nye artister lagt til, og årets Camp Indie-program er dermed komplett.

Rapperen Kaveh fra Oslo blir betegnet som en av de mer lovende tilskuddene i det norske hiphop-miljøet, blant annet gjennom samarbeidet med Madcon på låta «Se Deg Rundt», og på singelen «Minne» sammen med blant andre Dreamon.

Medlemmene i trioen Highasakite har spilt i band som Your Headlights Are On, PELbO og Sacred Harp, og spås en lysende fremtid. Debutalbumet «All That Floats Will Win» fikk en del av landets anmeldere til å finne frem synonymordboka. GAFFAs anmelder Thomas Karlsen hadde følgende å si om debututgivelsen: « Hovedsakelig handler Highasakite om én ting: den klangfulle stemmen til vokalist Ingrid Helene Håvik, sannsynligvis en av de mest umiddelbart gjenkjennelige i landet om dagen.»

Trøndertrioen Bendik med vokalist Silje Halstensen i front spilte på Camp Indie også i fjor, og i vinter spilte de på Bylarm. På låter som eksempelvis «Igjen» viser bandet styrke som et band som evner å røske litt i den noe fillete og misbrukte betegnelsen «kjølig, arktisk pop». På EP-en «At Den Som Mistet Drømmen Skulle Bli Meg» leverte de både storslått og eksperimentell musikk som gjør seg godt på plate, men som nok aller helst nytes live.

Det Spoon Train Audio-affilierte bandet Little Hands of Asphalt slapp nylig sitt andre album, «Floors». Det første, «Leap Years» var en av 2009s aller beste lydspor til en varm oslosommer. GAFFAs Øyvind Berekvam mente at «Floors» var en god skive som sparte kruttet: «Fullt så mange over gjennomsnittet bra popsanger er det nok ikke med denne gangen, men er du ute etter en stillferdig, strengeplukkende og innsmigrende-stemme-opplevelse til å korte ned ventetiden til sommeren kan du velge mange verre ting enn dette.»

Torkelsen er navnet til gutteromsprosjektet til Kristian Torkelsen fra Munn Til Munn Metoden, og lyder akkurat som gutteromsprosjekter skal lyde: Veldig lo fi, men desto mer sjarmerende og intenst. Hans debutalbum har vært i kjømda en god stund allerede, men ser det snart ut til å komme.

I utgangspunktet skulle man tro at et band ved navnet Blomst høres mildt ut, og at alle medlemmene lukter som markens grøde. Det lukter de helt sikkert, også, men musikken til Blomst er nokså hard rock i punklandskapet, kanskje med gode, skandinaviske forbilder som raga Rockers og Ebba Grön.

Posthardcorebandet Call:Vega var lenge hobbyprosjektet til de mest punkglade medlemmene i det evig aktuelle Metronomicon Audio-kollektivet. Etter flere år og mye om og men, slapp de mot slutten av fjoråret plata «Comets» på Fysisk Format.

Bjørn Ingebretsen har spilt keyboard for band som Hiawata, Sigh and Explode og Accidents Never Happen, men i Camp Sounds styrer han skuta med trevlete never plantet på 10 og 2. Samtidig har Camp Sounds blitt beskylt for å ha lagd årets sommerhit med låta «Sing (The Night Is Still Young)».

Siste band som ble annonsert til årets utgave av Camp Indie, er duoen Tomorrow We Move To Hawaii, som streber etter å gjøre seg bemerkede ved å skape mørk og dansbar popmusikk basert på B-sidene – de støvete undersidene – av dagens popkulturfikserte samfunn. Dem om det, «Underworld» er i alle fall en bra låt.

ANNONCE