Nyhet

The xx slipper album til høsten

«Coexist» kommer i september.

Etter at The xx i mai spilte en rekke nye låter på sin London-konsert, har ryktene florert om ikke bandets nye album kanskje snart er på trappene. Låtene «As I Am» og «Devtion» har allerede vært å finne på YouTube en stund.

I dag sprang nyheten om at bandets andre album slippes den 10. september. Plata har fått navnet «Coexist», og gis ut på plateselskapet Young Turks. Bandet uttaler seg om tiden etter slippet av sitt debutalbum, som kom i august 2009.

– Etter å ha turnert lenge, tok vi en pause. Vi bygde vårt eget studio og skrev disse nye sangene som vi gleder oss til å spille for dere, meddeler bandet på hjemmesiden til Young Turks.


Bandets frontmann Jamie xx – eller Jamie Smith, som han egentlig heter – har siden utgivelsen av The xx' debutalbum jobbet både som produsent og remikser. Han remikset blant annet hele Gil Scott-Herons «I'm New Here», et album som skulle vise seg å bli Scott-Herons siste studioalbum. Samarbeidsalbumet fikk navnet «We're New Here», og albumet var nok med på å få mange til å åpne opp øynene for Scott-Heron som artist. Amerikaneren hadde slitt i mange år med blant annet rusavhengighet, HIV-smitte og fengselsdommer. Han døde 27. mai 2011.

Smith debuterte som soloartist i fjor sommer med singelen «Far Nearer/Beat For».

Under kan dere høre en demoversjon av låten «Open Eyes», som ble sluppet på julaften, og som visstnok skal bli å finne på «Coexist». Bandet har tidligere uttalt at det nye albumet blir mer inspirert av klubbmusikk, så da vil nok låten være ikledd en noe annerledes drakt.


ANNONCE