Nyhet

«The Flaming Lips and Heady Fwends» reutgis

Plateselskapet Bella Union har signert The Flaming Lips og reutgir deres Record Store Day-utgivelse i slutten av juli.

Lørdag 21. april var Record Store Day, dagen hvor uavhengige platebutikker feiret sin musikk med eksklusive utgivelser og liveopptredener. På denne datoen utga også The Flaming Lips et dobbeltalbum i begrenset opplag, som fikk navnet «The Flaming Lips and Heady Fwends». Albumet inneholder både nye og gamle innspillinger, samt en heftig rekke gjesteopptredener, blant annet av Nick Cave, Yoko Ono, Bon Iver og Erykah Badu.

Innimellom enkeltstående konserter spredt rundt om i verden i løpet av de siste måneden, har The Flaming Lips stadig funnet tid til å gå i studio og ta på seg sine mest eksperimentelle bukser. Disse opptakene har blitt til et album som kan by på en variert bukett av tunge venner fra alle hjørner av det musikalske kosmos. Albumet er kanskje ett av de mest etterlengtede i år, og ble øyeblikkelig utsolgt i forbindelse med Record Store Day. Plata ble kun sluppet på vinyl. Platene var fremstilt av forskjellige fargekombinasjoner, alle unike. For å gjøre det enda mer eksklusivt, fremstilte bandet også ti eksemplarer av plata, som ble fylt med blod fra en rekke av bidragsyterne. Om det gjør saken noe bedre, gikk inntektene fra salget av disse ti vinylplatene til et veldedig formål.

For få dager siden offentliggjorde vokalist Wayne Coyne via Twitter at bandet har blitt signert på det britiske plateselskapet Bella Union – som blant annet har band som The Walkmen, Beach House og Fleet Foxes i stallen. Plateselskapet har valgt – på grunnlag av enorm etterspørsel, visstnok – å gjøre albumet tilgjengelig både på vinyl og CD. Albumet kommer i butikkene 30. juli.

Se video fra den fysiske produksjonen av Record Store Day-opplaget av «The Flaming Lips and Heady Fwends»:

 

ANNONCE