Nyhet

Nytt album fra Taken By Trees

Victoria Bergsman reiste til Hawaii og oppdaget både The Beach Boys og dub. Hør albumtraileren til «Other Worlds», som slippes i begynnelsen av oktober.

Svenske Victoria Bergsman – som tidligere var vokalist i indiepopbandet The Concretes – er snart klar med sitt tredje album under navnet Taken By Trees, sammen med kompanjong Andreas Söderström. Deres forrige album, «East of Eden», kom i 2009 på Rough Trade Records.

Nå har duoen byttet label til Secretly Canadian, som blant annet har artister som Animal Collective, Antony and The Johnsons, landskvinnen Frida Hyvönen og Yeasayer i stallen. Den nye plata har fått navnet «Other Worlds», og slippes 2. oktober.

Plata beskrives som en ambient miks av dub og pedal steel-gitar, inspirert av både The Beach Boys og den jamaicanske produsenten og melodikaspilleren Augustus Pablo. Bergsman tilbrakte tid på Hawaii i forkant av innspillingen av skiva, noe som har preget låtmaterialet. GAFFAs anmelder Finn P. Madsen hadde følgende å si om «East of Eden» da den kom:


– For å sette trumf på det, er «East Of Eden» innspilt i en dagligstue hos en innfødt sufimusiker og hans familie. «To Lose Someone» åpner med mystikk, hvor tabla-trommer, akustiske gitarstrofer, obo, fløyte og en sufi-vokalist setter den rette, østlige stemningen. Den varme og vibrerende stemningen fortsetter på låtene «Greatest Love Of All», «Watch The Waves» og den transeaktige «Bekännelse», hvor hun synger på sitt morsmål. «East Of Eden» er fylt med Østens røkelse og mystikk, hvor Taken By Trees får til å sette deres eget avtrykk, skrev Madsen. Bergsman beskriver to låter som var viktige for uttrykket på «Other World».

– Jeg husker to låter som satte meg på tanken om å lage et Hawaii- eller tropisk inspirert album, og de låtene tenkte jeg på gjennom hele prosessen med å lage albumet, både på grunn av deres generelle lydbilde, og deres stemning. Den første låten var instrumentallåten «Diamond Head» av The Beach Boys, og den andre var «AP Spezial» av Augustus Pablo, også en instrumentallåt. Begge låtene har vakre naturlyder i bakgrunnen, bølger, torden og fuglekvitter. Beach Boys-låta gjorde meg interessert i pedal steel, mens Augustus Pablo-låta gjorde meg lyst til å lage noe dub-aktig, uttalte Bergsman.

Se albumtraileren til «Other Worlds»:


ANNONCE