Nyhet

Ny singel fra Nils Bech

Sangeren gir ut album til høsten. Låten «A Sudden Sickness» slippes derimot i dag, med video regissert av Benjamin Alexander Huseby.

Nils Bech slipper i slutten av oktober sitt andre album, som har fått tittelen «Look Inside». Hans debutalbum kom i mai 2010, og het «Look Back». På debututgivelsen jobbet han sammen med en rekke produsenter, blant annet elektronikaduoen Ost & Kjex, på låta «French Affairs».

Bech har fortsatt samarbeidet med Ost & Kjex – hvis medlemmer består av Tore «Jazztobakk» Gjedrem og Petter Haavik – på sitt kommende album, som i helhet er produsert av DJ-duoen.  

Videoen til singelen er regissert av fotograf Benjamin Alexander Huseby. Huseby er bosatt i London, og har jobbet for anerkjente magasiner som i-D, Vogue, Dazed & Confused og V Magazine, hvor han har fotografert stjerner som blant annet Björk, Santigold, Tilda Swinton og Michael Fassbender. I tillegg til yrket som fotograf, har Huseby også hatt en rekke utstilling både i inn- og utland, hvor han i tillegg til fotografier også har stilt ut film og installasjoner. Musikkvideoens hovedrolle trakteres av James Jeanette Main, en skotsk, londonbasert performance-kunstner som har jobbet samme med Huseby ved en rekke anledninger. Videoen er innspilt på Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden i Bærum, ikke langt fra Husebys barndomshjem. 


«A Sudden Sickness» finnes på iTunes, men også som lekker, ensidig vinyl, med omslag laget av billedkunstneren Ida Ekblad. I tillegg til «A Sudden Sickness», finner man også del 1 og 2 av låten «Breaking Patterns», hvor Bech akkompagneres av den unge og fremadstormende komponisten Julian Skar og fiolinisten Ole-Henrik Moe.

Før karrieren under eget navn, var Nils Bech blant annet med i bandene Snuten og Point Shirley. Som soloartist har Bech utfordret popmusikkens rammer, blant annet med sine konserter, som tidvis har grenset mot det som kan oppfattes som performance. Musikken har hele tiden vært bevegd seg i ytterkantene av pop-begrepet, med stadige nikk til house og annen klubbmusikk, samt til det noe udefinerte – men utvilsomt spennende – feltet samtidsmusikk.


Nils Bech - A Sudden Sickness from Ice Cream on Vimeo.

ANNONCE