Nyhet

Michael Kiwanuka til Oslo

Soulsangeren tjuvstarter adventstiden med konsert på Rockefeller i slutten av november.

Den britiske soulsangeren Michael Kiwanuka tar turen til Oslo og Rockefeller torsdag 29. november. Sist gang briten gjestet landet, var da han spilte på et fullsatt Parkteatret i slutten av april i år. GAFFA-skribent Eskil Olaf Vestre bevitnet Kiwanukas konsert.

– Michael Kiwanuka live fungerer egentlig fantastisk bra, og er mer upbeat, og inneholder mer jamming og gitarsoloer, enn man skulle forvente. Settlisten bød på materialet fra førstealbumet i mer orkestrale og rocka versjoner, kombinert med et knippe smart utvalgte coverlåter som passet flott inn i 70-tallslydbildet, og ga publikum et par ekstra anledninger til å danse. Til de aller mest intime låtene forlot likevel bandet scenen, og stjerneskuddet fremførte dem i enda mer nedstrippete versjoner mutters alene med sin akustiske gitar. Både frontfiguren og soloartisten Michael Kiwanuka overbeviste denne kvelden, og begge partiene ble møtt med stor entusiasme fra publikum, skrev Vestre.

Kiwanukas debutalbum het «Home Again», og kom i slutten av januar i år. På plata hører man britens fascinasjon for soul, men også hjemlig folk, samt amerikansk blues og jazz. Sangeren er oppvokst i London, men har ugandiske røtter. I oppveksten likte han band som Nirvana og Radiohead, men senere oppdaget briten den klassiske, amerikanske soul-musikken – gjennom en tilforlatelig kilde.


– En gang som fjorten-femtenåring kjøpte jeg en utgave av Mojo for å lese om de nyeste bandene, men med akkurat den utgaven fulgte det med en gratis CD med gammel soul. Jeg satte den på, og ble utrolig fascinert. Jeg hadde aldri hørt noe lignende – det var friskt og låt skikkelig nytt selv om det egentlig var skikkelig gammelt. Og helt gratis, sa Kiwanuka til Vestre.

Billettsalget åpner førstkommende fredag.

ANNONCE