Nyhet

Låtskrivere til Trondheim

Suksessen fra fjoråret gjentas når låtskriverkonferansen Trondheim Calling Song:Expo starter i morgen. Låtskrivere fra inn- og utland samles i byen for å komponere nye klassikere.

Organisasjonen Trondheim Calling har som mål å styrke musikkmiljøet og -eksporten i Midt-Norge, både for låtskriveren, utøveren og næringsaktørene rundt musikken. Festivalen Trondheim Calling Live har blitt fremstilt som en slags trondheimsversjon av By:larm, hvor artister og band fra regionen kan få vist frem seg og sitt til et større publikum.

Nå er også organisasjonen i gang med låtskriverdelen av den regionale satsningen. Trondheim Calling Song:Expo er en låtskriverkonferanse som i år arrangeres for andre gang. I fjor var samlingen – med over 100 nasjonale og internasjonale låtskrivere – en av verdens største av sitt slag. Årets utgave av konferansen blir ikke noe dårligere, skal man tro prosjektets ledelse.

I tillegg til kjente og nasjonalt anerkjente låtskrivere som eksempelvis Hanne Sørvaag, Alexander Denstad With, Christian Ingebrigtsen og Margaret Berger (bildet), kommer også nærmere tretti utenlandske låtskrivere til Trondheim, låtskrivere som har stått bak låter av artister som Michael Jackson, Celine Dion og Rihanna.

Konferansen foregår ved at låtskrivere, tekstforfattere og produsenter settes sammen i rullene grupper og jobber ut fra stikkord som blir gitt av de forskjellige plateselskapene. Etter noen dagers hektisk jobbing, skal låtene presenteres ved en festmiddag, hvor de forhåpentligvis også skal bli solgt til de samme plateselskapene, som er ute etter nytt låtmateriale – og potensielle hits – til sine artister. Nytt av året er dessuten at konferansen får en egen, nasjonal camp. To nasjonale låtskrivertalent får prøvd seg på å samarbeide med mer erfarne bransjedyr. Lignende samarbeid har vært en måte for yngre talent å få tak med brekkjernet, har empirien bevist.

Siden forrige konferanse har det blitt bedre kår for låtskrivere i Midt-Norge, skal man tro prosjektleder Robin Jenssen.

– Etter fjorårets camp ser vi en oppblomstring i det nasjonale låtskrivermiljøet, med sentrum i Trondheim. Eksportpotensialet for næringen er enormt, uttalte Jenssen i et presseskriv.

Trondheim Calling Song:Expo arrangeres fra 26. juni til 1. juli.

ANNONCE