Nyhet

Keane til Oslo

Popbandet besøker hovedstaden og Sentrum Scene i november.

Den britiske kvartetten Keane, anført av vokalist Tom Chaplin, besøker Norge. Dette skjer tirsdag 13. november, når bandet besøker Oslo og Sentrum Scene.

Bandet definitive gjennombrudd kom med låten «Somewhere Only We Know», som ble sluppet i februar 2004. Debutalbumet deres kom noen måneder senere, og het «Hopes And Fears». Foruten deres første hit, inneholdt plata også hits som «This Is The Last Time» og «Everybody's Changing». Fem år senere hadde skiva solgt i 5,8 millioner utgaver.

I begynnelsen av mai slapp bandet sitt fjerde studioalbum, som fikk navnet «Strangeland». GAFFAs anmelder Kristian Bach Petersen var ikke videre fornøyd med plata, og ga den tre stjerner. Han pekte på at låtene ofte så ut til å ha gode forbilder, men at bandet hadde en tendens til å overdrive.


«On The Road» og singelen «Disconnected» har en tydelig snert av sytti- og åttitallspop, á la Billy Joel i det kjekke klaverdrivet, og Tom Chaplins vokal har en god tyngde og driver ikke av gårde og inn i det klagende landskapet. Samme stemning finner man på «Sovereign Light Café», men resultatet er her mer tvilsomt og grenser til Grand Prix med sitt cheesy lalala-refreng. Der er ingen tvil om at Tim Rice-Oxley har øre for fengende og følelsesladede popmelodier og har teft for at komponere med tangentene som det sentrale – det blir dog også noe ferskt og middelmådig å lytte til i lengden, skrev Bach Petersen.

ANNONCE