Nyhet

Japandroids til John Dee

Intimt møte med den kanadiske post-punk-duoen i slutten av september.

Samme dag som det ble klart at australsk The Temper Trap kommer til Oslo, ble det også klart at den kanadiske duoen Japandroids også gjester hovedstaden vår. Dette skjer søndag 30. september på John Dee.

Den første juni i år slapp bandet «Celebration Rock», som er det tredje albumet fra det Vancouver-baserte bandet. GAFFAs anmelder Truls Steinung ga plata fem stjerner, og hevdet at bandet blant annet var en slags post-punk-utgave av Bruce Springsteen, i form av storslåtte riff og allsangvennlige refreng. Steinung beklagde også at bandet ikke kunne oppleves i Norge i sommer.

– «Celebration Rock» er en plate som låter mye større enn en rockeduo burde ha forutsetninger for å klare. Stadionrocken gjør seg spesielt gjeldende i åpningslåten «Nights of Wine and Roses», i «Fire's Highway» og i singelen «The House That Heaven Built», som også er blant platas beste låter med allsang-melodier og «oh-oh-oh»-refrenger det er veldig fristende å skrike med til.  Tekstene legger heller ingen demper på den fristelsen, mens de samtidig også har litt å fortelle utover det umiddelbare. Det er synd at Japandroids ikke finner veien til Norge i sommer, for de kunne nok bydd på en av sommerens store festivalopplevelser, skrev Steinung.


Siden Steinung postet anmeldelsen, har Japandroids fortsatt ikke blitt booket til noen av landets sommerfestivaler, men heldigvis er det ikke så alt for lang tid til kanadierne gjester John Dee, midt i en konserthøst som ikke kan betegnes som noe annet enn svært sterk.

ANNONCE