Nyhet

The Vaccines klar med nytt album

Indierockerne utgir sitt «vanskelige andrealbum» i løpet av høsten.

Fredag kveld besøkte de engelske indierockerne The Vaccines Roskilde-festivalen og Odeon-scenen. Forut for konserten offentliggjorde bandet at releasedatoen på deres kommende album, som har fått navnet «The Vaccines Come of Age», som vil være i butikkene den 3. september. Første single fra plata, «No Hope», har også blitt presentert for offentligheten.

I mars gikk bandet i studio i Belgia sammen med produsenten Ethan Johns, men allerede under bandets turné i Australia forrige sommer, leide de seg inn i et studio for å arbeide med de første lateen til albumet. Johns, som har produsert verdenskjente navn som Kings of leon, Ryan Adams og Rufus Winwright har skrudd på knappene under innspillingen, som etterfølger bandets debutskive, «What Did ou Expect From The Vaccines, som kom i fjor.

Debutalbumet deres ble ett av fjorårets mestselgende debutalbum, med en fjerdeplass på de engelske albumlistene som høyeste palssering. Platen ble anmeldt av GAFFAs Kristian Bach Petersen, som ga den fire stjerner, sammenlignet den med Jesus & The Mary Chain, The Raveonettes og The Ramones:


– Unnskyld sammenligningene, men hvis du liker 1960-talls- og Phil Spector-inspirert pop og eventuelt noen av den ovennevnte bandene, er sjansene til stede for at The Vaccines vil sitte i sikringsskapet ved første gjennomlytning.

The Vaccines er i skrivende stund I gang med en svært travel festivalsommer. Kanskje den ble for travel, for deres konsert under Roskilde fremstod i alle fall som bade masete, påtatt og ganske blodfattig.

– Det finnes ett problem: Kvartetten er så utrolig kjedelige. De baserer seg på et lydbilde som ble perfeksjonert av The Ramones på 1970- og 1980-tallet, og de har pønsket ut en formel som er så fri for kanter og motstand at man til slutt ikke bryr seg nevneverdig om å se og høre på bandet, man bare soner ut og fokuserer mer på pilsen i neven og folkelivet rundt seg, lød et utdrag fra konsertanmeldelsen (som du kan lese i sin helhet her).


Se videoen til singelen «No Hope» under:

ANNONCE