Nyhet

Biosphere gjør New Order

Tromsø-artisten Biosphere fikk i oppdrag av det britiske musikkmagasinet MOJO å gjøre en cover av New Orders aller største hit - hør smakebit av resultatet her.

I den ferskeste utgaven av MOJO finner man i tillegg til en omfattende feature om New Order også en CD som inneholder en rekke anerkjente artisters versjoner av låter fra albumet «Power, Corruption & Lies», i tillegg til «Blue Monday»-singelen.

Geir Jenssen, bedre kjent som Biosphere, er en veteran innen norsk elektronika, og har hele veien også fått mye anerkjennelse fra utlandet. MOJO er blant publikasjonene som har trykket Tromsø-mannens musikk til sitt bryst, og i forbindelse med en av sine tradisjonelle CD-bilag til magasinet har de denne gangen invitert blant andre Biosphere til å bidra. Blant de andre artistene finner vi Destroyer, Fujiya & Miyagi, K-X-P og The Golden Filter for å nevne noen.

I fjor kom Biospheres «N-Plants», et kritkerrost konseptalbum basert rundt japanske atomkraftverk, og hvor sikre de var mot tsunamier og jordskjelv. Arbeidet med albumet startet lenge før tsunamikatastrofen traff Japan i mars 2011, og Jenssen fikk naturlig nok mye oppmerksomhet rundt det fremsynte temaet på albumet da det ble sluppet i juni - drøye tre måneder etter katastrofen. Neste uke er «N-Plants» en av kandidatene til å vinne Spellemannspris for Årets Elektronika.


Hør klipp fra alle låtene fra hyllesten til New Order under her nå - Biospheres utgave av «Blue Monday» ligger som spor nummer ni. Albumet er tilgjengelig med februar-nummeret av MOJO som er tilgjengelig nå.

Power, Corruption & Lies Covered + Blue Monday 12" Revisited - MOJO CD Preview (January 2012) by MOJOmagazine

 


ANNONCE