Nyhet

Patti Smith til Bergenfest

Patti Smith, Kyuss Lives, Doomriders, Den Svenska Björnstammen og James Vincent McMorrow alle meldt klare for Bergenfest i sommer.

Bergenfest kunne idag offentliggjøre et av sine hittil største navn for festivalen, som i sommer flytter utendørs til Koengen. Dette navnet var ingen ringere enn Patti Smith. Den legendariske rockedamen spilte sist i Bergen i 2008, da hun gjorde to eksklusive konserter i Grieghallen og på den mer intime Ole Bull Scene. Den gang fikk hun også gjestebesøk av Led Zeppelin-bassist John Paul Jones på scenen.

Nå vender altså Patti Smith tilbake til Bergen, og denne gangen med ny plate som inneholder hennes første originale låter siden 2004-utgivelsen «Trampin». Siden den gang har den aldrende sangeren jobbet med filmprosjekter, en plate med coverlåter av artister som Bob Dylan, Nirvana og Jimi Hendrix som kom i 2007, i tillegg til det spennende samarbeidet med My Bloody Valentine-ikonet Kevin Shields og platen «The Coral Sea».

Patti Smith spiller på Koengen, Bergenhus Festning lørdag 23. juni.

I tillegg til Patti Smith kunne Bergenfest også avsløre at stonerlegendene i Kyuss Lives, rockerne i Doomriders, indiepoperne i Den Svenska Björnstammen og det irske stjerneskuddet James Vincent McMorrow også vil opptre på festivalen som blir arrangert 21.-24. juni på Bergenhus Festning i Bergen.

ANNONCE