Nyhet

Adele og Sheeran stjal showet

Adele og Ed Sheeran ble kveldens store vinnere da Brit Awards, britenes svar på Spellemann, ble delt ut i går kveld - se oversikt over vinnerne her.

Brit Awards 2012 gikk av stabelen i går kveld, og det skjedde verken uten dramatikk eller historiske øyeblikk. Adele ble som forventet årets kvinnelige artist, og tok hjem prisen for årets album. I den tredje og siste kategorien måtte hun imidlertid se seg slått av boybandet One Direction. Deres «What Makes You Beautiful» stjal prisen foran nesen på Adeles monsterhit «Someone Like You».

Adele fikk imidlertid bare i underkant av et minutt til sin takketale da hun mottok prisen for årets album. Da vert James Cordon avbrøt henne ble hun tydelig irritert, og dro en MIA og viste fingeren. Det kan nok hende det er litt mer stuerent å gjøre det på Brit Awards enn Superbowl dog, historien til Brit Awards er ikke akkurat uten skandaler.

Men kvelden var først og fremst en feiring av musikken, og en annen som hadde god grunn til å feire var unggutten Ed Sheeran. Han ble både årets nykommer og årets mannlige artist på grunn av sitt debutalbum «+». Et intervju med Sheeran kan blant annet leses i det første nummeret av GAFFA som er ute nå.

I 2008 ble Adele tildelt Critics' Choice, dette var første året denne prisen ble utdelt. Året etter kunne Florence & The Machine ta i mot prisen. At det kan være en grom pris å ta med seg er det altså ingen tvil om, og i år fikk stjerneskuddet Emeli Sandé æren.

Og av de på forhånd mest omtalte begivenhetene for kvelden var selvfølgelig Blurs konsert i forbindelse med at bandet mottok prisen for Outstanding Contribution To Music. Dette skjer samtidig som at bandet er bekreftet til å toppe plakaten i Hyde Park på avslutningsseremonien under OL i sommer, og bekreftelsen på at de jobber med et nytt album.

Det ble altså en klassisk Brit Awards-aften. Komplett oversikt over alle vinnerne ser du her:

Årets kvinnelige artist: Adele
Årets mannlige artist: Ed Sheeran
Årets gruppe: Coldplay
Årets singel: One Direction - «What Makes You Beautiful»
Årets nykommer: Ed Sheeran
Årets album: Adele - «21»
Årets produsent: Paul Epworth
Critics' Choice: Emeli Sandé
Outstanding Contribution To Music: Blur
Årets internasjonale mannlige artist: Bruno Mars
Årets internasjonale kvinnelige artist: Rihanna
Årets internasjonale gruppe: Foo Fighters
Årets internasjonale gjennombrudd: Lana Del Rey

Singelen «What Makes You Beautiful», One Directions debutsingel fra i fjor høst, er nok også kjent for en del her til lands. Hvis ikke kan man sjekke ut boybandets store hit her:

ANNONCE