Nyhet

WiMP avslører årets albumfavoritter

Streamingtjenesten offentliggjorde i dag de hundre albumene som har blitt mest spilt i 2012.

Der Spotify valgte å offentliggjøre de mest populære artistene, låtene og albumene på samme dag, har deres konkurrenter i WiMP valgt å spre spenningen utover adventstiden.

I dag lettet streamingtjenesten på sløret når det kom til spørsmålet om hvilke album som har blitt mest spilt på WiMP i løpet av året som snart er omme. En liste på hundre album har blitt satt sammen, og blant disse finner man tjueåtte norske utgivelser.

Øverst på listen over de mest spilte norske albumene på WiMP i 2012 finner man Donkeyboys «Silver Moon», og det avsløres at drammenserne også har gjort det bra hos WiMP i Danmark, da låten «City Boy» er den fjortende mest spilte låten hos WiMP Danmark.

«Silver Moon» ble utgitt i begynnelsen av mars i år, og albumet ble anmeldt av GAFFA-redaktør Øyvind Rones, som mente at kvintetten lagde pop i ordets rette forstand.

– Dette er pop som er så catchy at det kjennes ut som man gjør noe galt når man hører på det. Dette er pop i ordets rette forstand. Om du føler deg litt skitten etter å ha hørt dette, så er det bare å slappe helt av - alt er som det skal være. Det samme kan sies om «Silver Moon» – og enda bedre hadde det vært uten de to balladene, som i dette tilfellet høres skummelt mye ut som boyband-parodien Boyzvoice. Av en eller annen grunn er det obligatorisk, noe det i de fleste tilfellene er litt vanskelig å forstå, skrev Rones, og ga albumet fire stjerner.

I tillegg til «Silver Moon», finner man også album som eksempelvis Vamps «Liten Fuggel», LidoLidos «Pretty Girls and Grey Sweaters» og Karpe Diems «Kors På Halsen, Ti Kniver I Hjertet, Mor Og Far I Døden» på listen over de mest spilte norske albumene.

På den utenlandske albumtoppen hos WiMP i år finner man Adele, og hennes andrealbum, «21»., tett etterfulgt av svenske Lalehs «Sjung», Lana Del Reys «Born To Die» og Coldplays «Mylo Xyloto».

Sjekk ut den komplette listen her.

ANNONCE