Nyhet

Sleigh Bells med nytt album

Den amerikanske støypopduoen bekrefter at de har planer om å slippe sitt tredje studioalbum i løpet av 2013.

Den Brooklyn-baserte duoen Sleigh Bells – som består av Derek Miller og Alexis Krauss – albumdebuterte i 2010 med utgivelsen «Treats», og i februar i år kom albumet «Reign of Terror». Nå røper bandets gitarist Derek Miller at de har planer om å slippe sitt tredje studioalbum over nyttår.

– Vi kommer til å ha utgitt tre album på tre år, uttalte Miller til det amerikanske nettstedet The Huffington Post i oktober. 

Til tross for den relativt store suksessen de har opplevd i hjemlandet og internasjonalt, har ikke all oppmerksomheten gjort dem blasert og laurbærhvilende.


– Suksess paralyserer oss aldri. Suksess driver oss konstant fremover. Vi har allerede spilt inn halvparten av låtene til det kommende albumet, forklarte bandets vokalist, Alexis Krauss.

Bandet spilte også på Øyafestivalen i 2010. Konserten ble anmeldt av GAFFAs Monica Blegvad, som til tross for hypen rundt bandet, ikke var like imponert over dem i livesammenheng.

– Sleigh Bells innledet konserten med bombastiske beats, noe som kom til å prege konserten sammen med Krauss' intense og nærmest frenetiske vokal, som skriver seg fra hennes bakgrunn som popvokalist, og som står som en sterk kontrast til Millers Metallica-inspirerte gitarlyd. Gjennom hele konserten var tempoet høyt, og publikum var helt ville foran scenen, men lengre bak bar stemningen preg av at bandets karisma ikke helt klarte å kommes eg utover de første publikummerne. M.I.A.s ånd var tydelig til stede i musikken, men bandet hadde hatt godt av et temposkifte en gang i blant, for det konstante tempoet og mangelen på variasjon gav en flat fornemmelse av tomhet. Man kan jo håpe at bandet overkommer disse problemene til neste konsert, for de har et fett konsept og en fantastisk album på samvittigheten, så de skal ha hell og lykke til neste gang, skrev Blegvad, og ga bandet to stjerner for sin opptreden i Middelalderparken.


Tidligere samme år hadde bandet turnert en stakket stund sammen med den norske trioen Deathcrush, som blant annet spilte på årets Roskilde-festival.

«Treats», bandets debutalbum, ble av GAFFAs Lars Löbner Jepepsen omtalt som en suveren støyfest med sukkersøte pop-hooks og konfronterende beats.

– Sleigh Bells mikser støypop med Riot Grrrl-bølgen, The Kills, The Go! Team, Le Tigre og barnesanger, tilsatt vintage Neptunes-beats anno årtusenskiftet. Låter som «Crown on The Ground», «Tell 'Em», «Infinity Guitars», «Straight A's» og «A/B Machines» er noe så sjeldent som insisterende og infernalsk larm, men karakteristisk for hele albumet er at de elleve låtene proppet med sukkersøte pop-hooks på konfronterende vis utsettes for værelende plastikkgitarer og jernharde beats. Den trettito minutter lange «Treats» er en suveren støyfest, som nok er et slag i ansiktet for bandets labelsjef M.I.A., for hun vil nok få vanskeligheter med å fornye popen på samme måte som det har blitt gjort på ette albumet, skrev Jeppesen, og ga plata fem stjerner.  


ANNONCE