Nyhet

Se Nils Bechs nye video

Artisten engasjerer dansere fra Nasjonalballetten i den andre musikkvideoen fra hans planlagte musikkvideotrilogi.

Forrige fredag slapp Nils Bech sitt andre album, «Look Inside». Den første singelen på plata, «A Sudden Sickness», ble akkompagnert av en musikkvideo signert fotografen og kunstneren Benjamin Alexander Huseby, spilt inn i og ved henie Onstad Kuntsenter på Høvikodden og med den skotske performancekunstneren James Jeanette Main i hovedrollen.

Nå er Bech aktuell med musikkvideoen til den andre singelen fra «Look Inside», «When You Looked at Me (First Meeting)». Videoen er regissert av Tove Sivertsen og Silas Henriksen. Sistnevnte er en av Norges fremste ballettdansere og har tidligere vært ansatt ved Nasjonalballetten, men arbeider nå ansatt hos  Nederlands Dans Theater, som regnes som en av verdens fremste ballettkompanier. I august 2010 mottok han Tom Wilhelmsens Opera og Ballettpris. Stipendet er på en halv million norske kroner. Juryen tildelte arendalsmannen prisen, med følgende begrunnelse:

– Det sies i fagkretser om ham at en stjerne er født. Fortsetter hans utvikling slik, vil vi i Silas Henriksen ha en kommende prins til de store klassiske ballettene, samt en sterk danser i det moderne faget.

Videoen viser Henriksen og en håndfull dansere fra Nasjonalballetten utfolde seg i en av Operaens formodentlige prøvesaler. I følge Bech selv, uttrykker danserne det han selv prøver å formidle med teksten til låten.

– Tekstens budskap om personlig usikkerhet i møte med kjærligheten uttrykkes gjennom ballettdanserens usikkerhet i møte med scenen og publikums blikk. Som musiker og artist kjenner jeg ofte selv på denne dobbeltheten mellom kjærlighet og usikkerhet, skriver Bech i et presseskriv.

Den Tove Sivertsen- og Silas Henriksen-regisserte videoen er den andre installasjonen i en musikkvideotrilogi. Den neste videoen vil bli regissert av kunstneren Ida Ekblad, som også har stått for omslagskunsten på «Look Inside».

Se videoen til «When You Looked at Me (First Meeting)» under: 

When You Looked at Me from Nils Bech on Vimeo.

ANNONCE