Nyhet

Philco Fiction slipper jule-EP

Trioen kroner et fremgangsrikt år med å slippe jule-EP-en «Xmas Presence», som består av remikser og covere av blant andre Sandra Kolstad og Proviant Audio. Lytt og last ned her!

Til tross for at Philco Fiction ble dannet allerede i 2003, var det ikke før i 2010 at det virkelig løsnet for bandet. Sent i fjor kom deres andre studioalbum, «Take It Personal», som skaffet dem ytterligere oppmerksomhet. Bandet har blitt omtalt som en krysning mellom Wildbirds & Peacedrums, Kate Bush, MF DOOM og Lykke Li, og er i følge vokalist Turid Alida Solberg «et referansemonster helt uten skam».

Også festivalmessig har 2012 vært et innholdsrikt år for trioen. I august spilte de på Øya-festivalen, mens de noen måneder senere tok flyet til sagaøya Island, hvor de spilte på Iceland Airwaves i Reykjavík sammen med andre, norske artister som eksempelvis Hanne Kolstø og Highasakite. Denne uken kom også nyheten om at bandet er en av mange som skal spille på tredje utgave av Trondheim Calling i januar.

Philco Fiction er derimot ikke helt ferdig med året enda. I oktober ble de invitert av selveste BBC til å gjøre en livesession i deres studio i Maida Vale. Dette opptaket ble sendt på BBC Radio 1 på onsdag, og kan lyttes til og lastes ned om man klikker her.


Noe annet som kan lyttes til og lastes ned, er deres spritnye EP, som har fått navnet «Xmas Presence». På EP-en har artister som Sandra Kolstad, Proviant Audio, Leo Zero og jazzbandet Trabant fått tolke Philco Fictions låtmateriale.

I februar slipper bandet dessuten singelen «Oh Future», som er første smakebit på deres kommende tredjealbum, som slippes en eller annen gang i 2013.

Lytt til og/eller last ned «Xmas Presence» under:

ANNONCE