Nyhet

Patti Smith skriver nye memoarer

Punkens poetiske gudmor arbeider med oppfølgeren til «Just Kids», hvor hun vil fokusere på musikken og familien.

Patti Smith planlegger å utgi oppfølgeren til memoarboken «Just Kids» fra 2010, og Smith har avslørt at hun denne gangen vil fokusere på å skildre sin musikalske karriere og familien, da hun skrevet om forholdet til fotografen Robert Mapplethorpe og om sine egne kunstneriske ambisjoner i «Just Kids».

– Jeg har oppnådd en alder med sosial sikkerhet, men jeg er ikke langt unna å trekke meg tilbake, forteller den 65-årige låtskriveren til Billboard.

I den kommende boken vil hun skrive mer om musikken, men også om sin avdøde ektemann, MC5-gitaristen Fred «Sonic» Smith.

– Jeg lever ikke en vill rock'n'roll-livsstil, og ejg har ikke en standard «sex, drugs and rock'n'roll»-historie jeg fortelle. Jeg tror kanskje at historien min er bedre enn som så. Jeg har reist verden rundt, jobbet med min avdøde bror, og det var også sånn jeg møtte Fred. Det endret livet mitt på mange uventede måter, så jeg har mange historier å fortelle, sier Smith.

Utover den kommende memoarboken, jobber også Smith med en kriminalroman, som vil foregå i London. Dessuten fortsetter hun å turnere med sitt seneste album, «Banga». «Just Kids» vant den amerikanske National Book Award for faglitteratur.

ANNONCE