Nyhet

New Order utgir tapte låter

Minialbumet «The Lost Sirens» består av åtte uutgitte låter, og kommer i midten av januar.

Tidligere denne høsten har GAFFA kunnet videreformidle spekulasjonene rundt engelske New order fremtid som studioband. Bandet foreløpig siste album het «Waiting For The Sirens' Call», og ble utgitt i mars 2005. Siden den gang har bandets bassist og mangeårige medlem Peter Hook sluttet, mens keyboardisten Gillian Gilbert har trådd inn i rekkene igjen, etter å ha vært ute av bandet siden 2001.

Nå kommer nyheten om at bandet den 14. januar slipper et minialbum, som etter sigende har fått navnet «The Lost Sirens». Det stutte albumet består av åtte låter som ble skrevet av gitarist og vokalist Bernard Sumner, bassist Peter Hook, trommeslager Stephen Morris og multiinstrumentalist Philip Cunningham i samme periode som «Waiting For The Sirens' Call» ble spilt inn.

– «Lost Sirens»? Vel, de er egentlig ikke tapte. Jeg husker at Martin Hannett (legendariske produsent for både Joy Division, New Order og en rekke andre Factory-band, red. anm.) hadde en idé om å lage et album for så å begrave det i hagen, slik at noen en dag kunne gjenoppdage det, som en slags tidskapsel. Vi puttet bare albumet vårt i en skuff, og nå gir vi det ut, sier trommeslager Stephen Morris i en uttalelse. Trommeslageren kan også avsløre at bandet opprinnelig hadde tenkt å gi ut to album med kort tids mellomrom, men at planene altså ble skrinlagte.  


New Order spilte på Slottsfjellfestivalen i Tønsberg i juli i år, en nå er de ferdige med sin verdensomspennende turné. Til Billboard tidligere i høst fortalte gitarist og vokalist Bernard Sumner at han kjenner på lysten til å lage en elektronisk plate, da «Waiting For The Sirens' Call» og forgjengeren «Get Ready» (2001) i stor grad var gitardominerte plater.

– Jeg har bare lyst til å lage et nytt album. Jeg opplever en kreativ kløe jeg har behov for å stille på ett eller annet vis. Å spille konserter er flott, men det er ikke så veldig kreativt, egentlig. Det går mer på å reprodusere noe. Jeg har lyst til å lage et elektronisk album, fordi vi ikke har lagd elektronisk musikk på en stund. Våre to forrige plater var gitardrevne, og grunnen til det var at jeg trengte en synthesizer-pause. Jeg hadde kommet så tett på dem at jeg ikke så dem for det de var. Men nå kjenner jeg at jeg har lyst til å spille på dem igjen, sa Sumner til Billboard. 

Det store spørsmålet er derfor når New Order vil finne veien til studioet.


– Akkurat nå tenker vi bare på konsertene våre. Men den generelle innstillingen er at vi vil lage et nytt album, til tross for at vi ikke har gjort noe konkret enda. Vi trenger å få satt oss ned, og veien er ikke stedet å gjøre det på. Jeg vil tro at vi begynner å skrive låtene i januar-februar, hvis da de andre vil være med på det. Det tror jeg at de vil, sa Sumner.

I mellomtiden får man trøste seg med «The Lost Sirens», som vil bestå av følgende låter:

«I'll Stay With You»
«Sugarcane»
«Recoil»
«Californian Grass»
«Hellbent»
«Shake It Up»
«I've Got A Feeling»
«I Told You So»


ANNONCE