Nyhet

Muse inntar norske fotballarenaer

Muse til Brann Stadion i Bergen og Ullevål i Oslo.

Den britiske trioen spilte sist i Bergen i 2010, med både jakkeslag og buksebein i glinsende sølv, den gang på Koengen for 20000 oppmøtte. Året før var de i Spektrum i hovedstaden. Til neste år satser Matthew Bellamy og de to andre fyrene enda mer megalomant, og skal opptre på selveste Brann stadion 19. juli og på Ullevål stadion i Oslo 24.

Muse skulle vært i Oslo og spilt på Spektrum i dag, men måtte avlyse grunnet en fotskade Bellamy skal ha pådratt seg. Vi får satse på at krykkene ligger støvbelagt innerst i skapet lenge før de kommer tilbake og rasler med sølvbuksene i fotballarenaene. Inntil avlysningene av konsertene i Oslo, Stockholm og Malmö turnerte bandet for å promotere sitt siste album «The 2nd Law» som kom ut første oktober. GAFFA-redaktør Øvind Rones anmeldte albumet og sa som følger:

– Noe av det som er mest interessant med Muse, er at det som har gitt bandet deres virkelige gjennombrudd gang på gang har fremstått mest som en identitetskrise. Fortvilelsen over å ikke faktisk være Queen har sikkert vært hard å svelge i perioder, men det er heldigvis litt lengre bak i bevisstheten på «The 2nd Law» - bortsett fra på den herlig superpompøse OL-låten, «Survival». De to dårligste idéene på dette albumet er å la vokalist Matt Bellamy vike for bassist Chris Wolstenholme på «Save Me» og «Liquid State». Ta fra den mannen mikrofonen umiddelbart. At Bellamy er Muses sterkeste kort har det vel aldri vært noen tvil om, men også den kan misbrukes - bare hør på grufulle pastisjen «Panic Station», hvor tankene går både til Aerosmith og Michael Jackson på én gang. På den lyse siden så har Muse med «Madness» gitt ut en av sine sterkeste singler, og på åpningslåten «Supremacy» begynner de å gå inn i rollen som verdens mest pompøse band på ordentlig, og det er da taket løfter seg for alvor, skrev Rones, og ga albumet tre av seks stjerner.


Billettsalget for begge konsertene starter neste fredag, altså 14. desember, hos Live Nation.

ANNONCE