Nyhet

KILLL slipper livealbum på Revolver

Sten Ove Toft inviterer til Toft Fest 2012 i helgen, og disker opp med noe så sjeldent som en KILLL-LP som første utgivelse på sitt nye plateselskap.

Knappe to måneder etter at bandet spilte sin siste konsert i karrieren på et utsolgt Jaeger i forbindelse med årets Ultimafestival byr KILLL på en strengt begrenset – kun 500 eksemplarer – live-LP med opptak fra bandets konsert på Henie-Onstad kunstsenter første februar 2009. Selv om bandet holdt det gående i et tiår er dette kun andre gang de blir å finne på et håndfast format, sist gang var i fjor da de kom med en selvtitulert DVD- og CD-utgivelse. Også den gang var det snakk om et liveopptak.

LP-en, med den deskriptive tittelen «Henie-Onstad 010209» blir første utgivelsen på Sten Ove Tofts plateselskap Norwegian Megatrends og legges først ut for salg på Toft Fest som arrangeres på Revolver førstkommende lørdag. Tro til bandets visuelle profil kommer albumet på rød vinyl, og tilsynelatende med et gjennomsiktig grønt kover. I tillegg til et DJ-sett fra KILLL selv kan Toft Fest by på liveopptredner fra Noise Star & The Fall of Rome, Dross the Drone, Espen Jørgensen, Swann/Toft/Øby og Sprutbass.

Sten Ove Toft skrev selv for GAFFA om KILLLs siste konsert i september, og sa blant annet:


– Det er urovekkende, men KILLL har et slags allestedsnærværende over seg. Med et strengt suggererende lydbilde som rammes inn av et, uten sidestykke, strammere lysarrangement, blir man dratt inn. Fanget. Overkjørt.

– Opplevelsen er såpass altomfattende at man blir litt handlingslammet, nesten svimeslått. Kanskje det var det som gjorde at publikum denne kvelden var litt vel stillestående for sitt eget beste.

Nå som KILLL offisielt har gitt seg etter en tiårig intens krig mot lytternes ører og fotosensitivitet får du naturlig nok ikke ta del i den opplevelsen flere ganger, men man skulle tro og håpe det nye albumet kan fungere som en god erstatning.


ANNONCE