Nyhet

Kaveh slipper singel

Rapperen slapp i dag sin første offisielle singel, som blir akkompagnert av en dyster musikkvideo. Se og hør låta her!

Kaveh er muligens bare atten år gammel, men Grünerløkka-rapperen har vist svært lovende tendenser en stund allerede, fra han først kunne legges merke til i kollektivet Forente Minoriteter i serien «Glatte Gater» og i filmen «99% Ærlig».

Kaveh spilte på by:Larm i år, og GAFFAs Ingvar Örn Thrastarson lot seg imponere over rapperen, som han mente presenterte musikk man aldri hadde hørt før.

– Kaveh er bare 17 år, men har allerede jobbet med Onkl P, Nico D og produsent Nasty Kutt for å nevne noen.  Han er aktuell med gratis-EPen «Alt Eller Ingenting», og den tilhørende musikkvideoen til låten «Gnagsår» har blitt spilt flere titusentalls ganger på youtube. Han rapper på norsk, og er nok et resultat av Gatekunstprosjektet i regi av Forente minoriteter. På John Dee kunne han by på en rekke beats som alle er harde nok til å skremme publikum tre meter vekk fra scenen. «Gnagsår» gjorde ham til ukas urørt mot slutten av oktober i fjor, og står naturlig nok sentralt også i denne opptredenen. Denne låten skrev han allerede for to år siden, og teksten handler om usikkerhet og tvil rundt eget talent. Kanskje ikke så rart når man ramler såpass tilfeldig inn i sjangeren som Kaveh gjorde. På oppfordring fra sine nærmeste ble det en slags impulshandling. Innenfor sjangeren har han tidligere nevnt Karpe Diem som sitt største forbilde, men ifølge ham selv er han også influert av energibunter som All-American Rejects og System Of A Down. Det setter spor klare spor på kveldens gig, og det er nærliggende å sammenligne den med det beste innen amerikansk hardcore rap. Uttrykket befinner seg i skjæringspunktet mellom kredibiliteter som M.O.P og gangstarap-kongene i N.W.A., og med tempoet fra de nevnte hard rock-bandene skaper han noe vi aldri har hørt før. Rapteknisk leverer han mange ord på svært kort tid med en fantastisk flow. Se opp for denne snart myndige fyren, Norge, skrev Thrastarson, og ga konserten fem stjerner.

Det var nok ikke bare Thrastarson rapperen imponerte, for det hører også til historien at Kaveh ble invitert tilbake til neste års by:Larm.

I mellomtiden kan man gledelig nok sjekke ut Kavehs første, offisielle singel, som har fått navnet «Tiden er din». Rapperen var ikke snauere enn at han slapp musikkvideoen til låten i samme slengen. Videoen er regissert av Kristian Berg, og viser Kaveh i mørke og tidvis nokså forstyrrende omgivelser, noe som påkaller assosiasjoner til zef-gjøglerne i Die Antwoord, om enn ikke musikalsk, men rent estetisk. Kaveh selv virker å være fornøyd med den noe utradisjonelle videoen.

– «Tiden er din» er en markering, en feiring og ikke minst en hyllest til mine nærmeste og folkene som har vært med på å støtte bevegelsen fra dag én. Det er lyden av fremtiden. Det er like mye min tid som din tid, baby! Kristian hadde en sær, men veldig klar visjon for videoen. Han ville få inn visse individualister, så på settet dukket de villeste av de villeste opp. Vi hadde blant annet en kar uten bein som kunne ta mer pushups enn meg. Vilt! Jeg var i utgangspunktet skeptisk til å ha med funksjonshemmede folk. Men hva faen, han er minst like mye menneske som alle andre. Han hadde større guts enn alle gutta mine til sammen. Så det at det at jeg var urolig til å begynne med virker bare fjernt nå, forteller Kaveh i et presseskriv.

«Tiden er din» kan sjekkes ut på Spotify fra og med i dag, og videoen ser du under:

ANNONCE