Nyhet

Johnossi med nytt album

Den svenske duoen slipper sitt fjerde album til våren, og sparker i gang en miniturné med å spille i Oslo.

Duoen Johnossi – som består av gitarist John Engelbert og trommeslager Oskar «Ossi» Bonde – er snart aktuelle med nytt album, når de 20. mars slipper oppfølgeren til Grammis-belønnede «Mavericks» fra 2010. Utgivelsen blir duoens fjerde studioalbum, og har blitt spilt inn i et studio på Skeppsholmen i den svenske hovedstaden. Albumet er foreløpig utitulert.

Bandet har nok en gang benyttet seg av Lasse Mårtén – som også satt bak pleksiglasset på «Mavericks» – samt at de har fått ytterligere assistanse fra Peter, Bjorn & John-medlemmet Björ Yttling og Pontus Snow, sistnevnte kjent for sitt samarbeid med blant andre Miike Snow.

Første singel fra det kommende albumet har fått navnet «Gone Forever», og låten skal etter planen få sin premiere på P3 Guld-gallaen på Scandinavium i Göteborg.


– Det har vært et hektisk år fullt av spenning, tvil, kreativitet, angst og en håndfull andre følelser man går gjennom når man forsøker å skape noe meningsfullt. Dette albumet betyr mye for oss. På mange måter føles det som om vi har lykkes i å rense oss fra alt som har vært, for så å begynne på nytt og bygge fra grunnen igjen. 2012 markerer slutten på en æra, både for verden og for Johnossi. Vi går nå inn i en ny æra, og vi er mer opplyste og mer sultne enn noen sinne, forteller bandet på sin hjemmeside.

«Mavericks» ble utgitt i begynnelsen av mai 2010, og ble anmeldt av GAFFAs Erik Barkman, som mente at Johnossi på nytt hadde tatt et dypdykk ned i nittitallshavet og hentet ut det beste fra tiåret.

– Stor musikk og liten besetning, det er sånn svenske John Engelbert og Ossi Bonde arbeider, som slipper sitt tredje album i tosomhetens tegn. Med inspirasjon fra storslåtte orkester fra midten av 1990-tallet, eksempelvis Grant Lee Buffalo og Live, makter duoen å skvise maksimalt ut av en gitar, et trommesett og sine respektive stemmebånd, med studiomagien som en usynlig tredjepart. «Mavericks» er musikk for unge alvorsmenn, og det virker nesten feil at svenskenes tekster utspiller seg i intimsfæren, skrev Barkman, og ga albumet fire stjerner.


Når Johnossi i begynnelse av april legger ut på en slags miniturné i Skandinavia, begynner denne i Norge. Torsdag 2. mai spiller nemlig bandet på Rockefeller i Oslo.

ANNONCE