Nyhet

Hot Chip-frontmann slipper EP

Alexis Taylor fra Hot Chip slipper i morgen nok et soloutspill i form av EP-en «Nayim From The Halfway Line».

Alexis Taylor er nok mest kjent for sin rolle som gitarist og vokalist i britiske Hot Chip, men i morgen slipper han EP-en «Nayim from The Halfway Line». Morgendagens utgivelse foreligger som en tolvtommer, mens han mandag 17. desember også gjør låtmaterialet på EP-en tilgjengelig i digitale formater.

Det er ikke første gang Taylor er ute med kunstneriske bedrifter på egen hånd. I oktober 2008 slapp han sitt første soloalbum, «Rubbed Out», som blant annet inneholdt Paul McCartney-coverlåten «Coming Out», som var hentet fra Beatles-kjempens tredje soloalbum, «McCartney II» (1980). I tillegg har Taylor også vært aktiv med det noe jazza sideprosjektet About Group.

Den observante vil kanskje bemerke seg at tittelen på Taylors like-om-hjørnet-EP referer til en fotballhendelse fra 1995, da Real Zaragoza-spilleren Mohammed Ali «Nayim» Namar – sekunder før full tid, og fra over førti meters hold – scoret et spektakulært mot Arsenal i UEFA Cup-finalen, noe som i ettertid blir regnet som den tidligere Arsenal-keeperen David Seamans såreste punkt i karrieren. Real Zaragoza vant 2-1.


Hot Chip slapp sitt femte album, «In Our Heads», mot midten av juni i år. Utgivelsen ble anmeldt av GAFFAs Eskil Olaf Vestre, som mente at kvintetten var tilbake til sine gamle, fjollete jeg.

– På sitt forrige album låt Hot Chip noe uengasjerte, og frontfigur Alexis Taylor virket lite interessert i å bli med oss ut på dansegulvet lenger. Nå er derimot britene tilbake til sitt gamle sprudlende seg, med et allsidig album fylt med energi og overskudd. Det er et hav av ulike referanser, og det stappes mest mulig inn i hver låt – singelen «Night & Day» alene gir oss et moderne svar på The Kinks' 60-tallshit «All Day And All Of The Night» med 70-talls disco-kor og 80-tallssynth, samtidig som det låter klassisk Hot Chip. «Let Me Be Him« er en av årets store humørspredere, komplett med solskinnsfylt gitar, fuglekvitter, et jublende refreng, barnelatter og Taylor og Goddard i perfekt duett. «Look At Where We Are» følger vellykket opp tråden fra de r&b-aktige låtene på bandets første skiver, mens den Burial-aktige dubstepflørten «These Chains» viser at de følger med i tiden. På grensen til fjollete – akkurat som Hot Chip skal være, skrev Vestre, og ga albumet fem stjerner.

«Nayim From The Halfway Line» slippes via plateselskapet Domino, og traileren til EP-en kan sjekkes ut under:


ANNONCE