Nyhet

Heyerdahl med ny video

Kvartetten presenterte i dag videoen til singelen «Mirage», som er første smakebit fra deres kommende debutalbum. Se videoen her!

I slutten av forrige måned kom nyheten om at kvartetten Heyerdahl snart er klart med sitt debutalbum, som har fått navnet «Øen». Albumet skal etter planen slippes via plateselskapet Red Eye Transit mandag 28. januar.

En drøy måned før albumslippet, presenterer bandet i dag videoen til singelen «Mirage», som allerede en stund har fungert som smakebit fra deres kommende debutalbum. Videoen er regissert av Thor Brenne, og er spilt inn i Bodø-traktene. I sentrum for videoen finner man en noe pussig familie, som kremerer sine kjære i fjæra, bedriver vektløfting i friluft og er glade i hawaii-skjorter og posete ullgensere. Brenne har regissert videoer for Sivert Høyem og Highasakite, og for videoen til Kråkesølvs «Skredder» vant han prisen for årets musikkvideo ved kortfilmfestivalen i Grimstad.

Heyerdahl spilte sin aller første konsert noen sinne under årets Øya-festival, mens albumet ble spilt inn på værharde Kråkenes fyr på Stadt i grenselandet mellom Nordfjord og Sunnmøre.

– Vi var der i ti dager. Da vi dro var det orkan, så teknikeren turte ikke bli med. Eller, han mente det ikke kom til å gå, for det kom til å bli så mye vind på opptakene, og vi bare «Det er en god idé!». Vi hadde alle dørene oppe og mikrofoner over alt. Hvis du hører på dem alene, høres det jo helt crappy ut. En lydmann hadde bare sagt «øøøh». Men samlet har det blitt veldig fint, fortalte Heyerdahls Kenneth Ishak til GAFFAs Linn Nystadnes i september i år.

Se videoen til «Mirage» under:

Heyerdahl - Mirage (Official Music Video) from Red Eye Transit on Vimeo.

ANNONCE