Nyhet

Heyerdahl debuterer

Kvartetten leverte sin aller første konsert på Øya i sommer, men allerede i slutten av januar kommer deres værharde debutalbum.

Kvartetten Heyerdahl hadde noe å leve opp til da de stod på scenen på Øyafestivalens klubbscene i august, oppkalt etter en av norgeshistoriens viktigste navn, og med kun én låt på samvittigheten – riktignok sin offentlige samvittighet, men la gå. Til alt overmål var det deres første konsert, også, men bandveteranene – som hver for seg har lang fartstid fra band som Beezewax, Accidents Never Happen og Hiawata! – taklet brasene på en forbilledlig måte.

– Allerede fra begynnelsen viste de seg som en ambisiøs septett: De begynte blant annet med fire gitarer og en vibrafon på scenen, noe man stort sett ikke ser hos andre enn postrockband. Det var fint å se at bandet ikke bare hadde låten «Mirage» som eneste høydepunkt å slå i bordet, selv om låtenes titler i skrivende stund er ukjente for nær sagt alle uten bandet. Medlemmene byttet roller underveis i konserten – blant annet forflyttet gitarist og vokalist Kenneth Ishak seg bak til trommesettet på en del låter, mens synther, laptop-er og intet mindre enn to bassgitarer ble tatt i bruk på enkelte låter. Det å bruke eksempelvis to bassinstrumenter kan fort bli i overkant harry, men det var lett å se hvorfor de gjorde det. Instrumenteringen på de enkelte låtene var både logisk, gjennomtenkt og smakfull, skrev GAFFAs anmelder, og konkluderte:

– Heyerdahl leverte et helhetlig, melodiøst og til tider vakkert sett på Øyafestivalen, og det skal bli spennende å følge med på bandet i tiden fremover.

Bandet har lenge holdt kortene tett til brystet med tanke fremtidige utgivelser, men i dag ble det klart at deres debutalbum – som har fått tittelen «Øen» slippes utpå nyåret. Deler av albumet ble spilt inn på Kråkenes fyr på værharde Stadt.

– Vi var der i ti dager. Da vi dro var det orkan, så teknikeren turte ikke bli med. Eller, han mente det ikke kom til å gå, for det kom til å bli så mye vind på opptakene, og vi bare «Det er en god idé!». Vi hadde alle dørene oppe og mikrofoner over alt. Hvis du hører på dem alene, høres det jo helt crappy ut. En lydmann hadde bare sagt «øøøh». Men samlet har det blitt veldig fint, fortalte Heyerdahls Kenneth Ishak til GAFFAs Linn Nystadnes i september i år.

«Øen» slippes via plateselskapet Red Eye Transit mandag 28. januar.

ANNONCE