Nyhet

«Gangnam Style» fører til død og undergang

En 46-årig mann døde etter å ha danset «hestedansen», mens konspirasjonsteoretikere peker på at «Gangnam Style»-musikkvideoens enorme popularitet vil føre til jordens undergang.

I følge det britiske musikknettstedet nme.com, er en britisk mann død etter å ha danset signaturdansen fra videoen til megahitten «Gangnam Style». Dødsfallet førte til en advarsel fra leger mot å danse for energisk, hvis man da altså er en middelaldrende mann. Den avdøde mannen var trebarnsfar og kollapset da han prøvde å etterligne dansebevegelsene fra videoen.

Den 46-årige IT-sjefen Eamonn Kilbridge fikk smerter i brystet under en fest i den engelske byen Blackburn forrige helg, hvor han hadde opptrådd med sørkoreanske Psys dansebevegelser, som kan minne litt om det å ri på en hest. Professor Bernard Keavney fra Newcastle University forteller til The Daily Telegraph at middelaldrende og eldre menn ikke bør «trå utenfor sin egen komfortsone» på årets julebord, slik det altså mistenkes at arme Kilbridge gjorde.

Nylig ble Psys «Gangnam Style» den mest sette videoen på Youtube. Den har også blitt en del av en konspirasjonsteori om jordens undergang, som etter mange teorier vil finne sted 21. desember i år. En blogger på konspirasjonsnettstedet The Project Avalon Forum refererer til en profeti skrevet på 1500-tallet av den franske profeten Nostradamus, som skal lyde noe sånt som dette:


– Fra den rolige morgenen kommer slutten […] når den dansende hests sirkler vil være ni.

Videre trekker bloggeren paralleller til jordens undergang når «Gangnam Style»-videovisningene på Youtube når én milliard visninger – ni nuller eller sirkler – blant annet fordi Korea – riktignok i følge Wikipedia – kan oversettes til «Den rolige morgens land«. Psy er som sagt fra Sør-Korea, og har blitt sett 946 millioner ganger på Youtube.

The Huffington post referer dessuten til en annen blogg, som synes å tro på at undergangen vil skyldes Nord-Korea, som i den siste tiden har avfyrt testmissiler.


ANNONCE