Nyhet

Devendra Banhart med vårslipp

Singer-songwriterens åttende album slippes våren 2013, nesten fire år etter forrige utspill fra venezuelaamerikaneren.

Låtskriveren, sangeren og gitaristen Devendra Banhart slapp sitt debutalbum, «The Cahrles C. Leary», allerede i 2002, og i de første årene var den unge amerikaneren – som delvis var oppvokst hos sin mor i Venezuela – en svært produktiv artist. Allerede samme år som debutalbumet var ute, fulgte han opp med andrealbumet «Oh Me Oh My», og i løpet av de neste sju årene slapp han hele fem album.

Hans foreløpig siste album het «What Will We Be» ble utgitt i slutten av oktober 2009. Utgivelsen ble anmeldt av GAFFAs Ole Rosenstand Svidt, som mente at blomsterbarnet Banhart – på grunnlag av artistens karakteristiske hippie-image – endelig hadde begynt å vise tegn på modning på sitt sjuende album.

– Etter det sprelske duosamarbeidet med Gregory Rogove i Megapuss, er naturens muntre sønn Devendra Banhart tilbake med sitt sjuende soloalbum, hans første på et multinasjonalt plateselskap. Om det er Warner-kontrakten eller den aldermessige modningen som er årsaken vites ikke, men på «What Will We Be» anlegger Banhart en litt mer ettertenksom, velprodusert og mindre stilpluralistisk tone enn på forgjengeren «Smokey Rolls Down Thunder Canyon» og «Cripple Crow». Han spiller derimot fortsatt elektriske instrumenter, til forskjell fra på sine tre første plater. Banhart har heldigvis ikke rukket å bli en kjedelig fyr, og albumet kan by på en rekke godbiter. Blant høydepunktene kan man nevne den lett vestkystrockende «Baby», den drømmende klaverballaden «First Song For B», den diskret latinoklingende «Chin Chin & Muck Muck, 16th Valencia Roxy Music», som lyder litt som – ja, du gjettet riktig – Roxy Music, og den temposkiftende rockelåten «Rats». Som det kanskje fremgår, går Banhart fortsatt ikke på opptråkkede stier, men han ser ut til å nøye seg med å være velopplagt, om enn ikke sprudlende, skrev Svidt, og ga platen fire stjerner.

For «What Will We Be» ble Banhart nominert til en Grammy – dog ikke for musikken, men faktisk for omslaget, som han laget selv.

Nå annonserer Banhart at han er klar med sitt åttende studioalbum, som har fått tittelen «Mala». Albumet er produsert sammen med gitarist og bandkamerater Noah Georgeson, og slippes i løpet av våren, noe som bør gjøre ham til en het potet hva festivaler angår. «What Will We Be» ble sluppet på Warner, men Banhart og bandet har nå signert kontrakt med plateselskapet Nonesuch Records, som har artister som Dr. John, Lianne La Havas, Fatoumata Diawara, The Black Keys og Billy Bragg i stallen.

ANNONCE