Nyhet

The Fall til Oslo

På årets første septemberdag kommer selveste Mark E. Smith og hans The Fall til Oslo - denne gangen er det Blå som er vertskap for det britiske kultbandet.

Siden starten i 1976 har The Fall med Mark E. Smith i spissen vært en av de mest eksentriske navnene fra England. De har et utall utgivelser på samvittigheten, senest deres 29. studioalbum, «Ersatz GB», som kom i november 2011. Av besetningen som startet bandet, så er det kun Smith som er igjen.

The Fall har hatt stor betydning for en rekke av store og små navn, og den snodige Smith har alltid vært en opplevelse å følge med på, og han var sentral i bølgen av post-punk som ramlet ut av Manchester-området på slutten av syttitallet og starten av åttitallet.

Norgesbesøkene har ikke vært mange dog - konserten er den første bandet gjør i Oslo siden Øyafestivalen 2006, og den første i landet siden de spilte på Numusic i Stavanger i 2008. Konserten på Blå er altså den første muligheten til å få med seg The Fall gjøre en klubbkonsert på svært mange år. Forrige gang skal ha vært en gang tidlig på åttitallet.


1. september er Smith på plass med band på Blå i Oslo. Billetter legges ut for salg snart i følge spillestedet.

ANNONCE