Nyhet

Storstilt Zappa-lansering på WiMP

56 av amerikanerens album gjøres tilgjengelig på WiMP i dag. Jono El Grande og en rekke andre profilerte musikk- og underholdningspersonligheter skal i tiden fremover aktualisere og reflektere over amerikanerens låtkatalog.

GAFFA kunne i juli melde om at musikkstrømmingstjenesten WiMP skulle utgi Frank Zappas musikk. Det var første gang dette skjer, da Frank Zappas familie lenge har vegret seg for å gjøre hans musikk tilgjengelig som streaming.

Fra den 30. juli kunne man høre Zappas tolv første album på WiMP, men i dag gjøres utrolige femtiseks album fra den eksentriske amerikanerens karriere tilgjengelig via musikkstrømmingstjenesten.

Komponisten Jon Andreas Håtun – bedre kjent under kunstnernavnet Jono El Grande – lanserer i forbindelse med albumslippene tre spillelister over tre uker – fra nybegynner via viderekommen til nerd. For gudene vet at det finnes nok Zappa-nerder der ute. Håtun er en av dem.


– Det er på tide at Zappas katalog nå også utgis digitalt, idet nye lyttere kan få kjennskap om denne utrolige musikken. Et av Zappas egne mottoer var «Anything, anytime, anywhere – for no reason at all». Selv om han var opptatt av å holde hardt grep om sine rettigheter, var han samtidig over normalt opptatt både av nye medier samt å kringkaste frie tanker og musikalske ideer så bredt som mulig. Å utgi katalogen digitalt er derfor på sin plass, skriver Håtun i et presseskriv.

Håtun er ikke den eneste som i tiden fremover skal synse om og gjøre utvalg i Frank Zappas låtkatalog. Med seg har WiMP også fått Hot Club de Norvège-gitarist Jon Larsen, We-vokalist og P3-programleder Thomas Felberg og NRK-programlederen Petter Schjerven, alle selvtitulerte Zappa-kjennere. Felberg og radiolegenden Harald Are Lund drar også i gang en programserie om Zappa, som starter på NRK P3 i kveld klokken 21.03.

Frank Zappa & The Mothers of Invention debuterte i juni 1966 med albumet «Freak Out!». Zappa døde i desember 1993 som følge av prostatakreft.


ANNONCE