Nyhet

Stjernemøter på Øya

Streamingtjenesten WiMP arrangerte under årets utgave av Øya en rekke møter mellom noen av artistene som spilte - resultatene legges ut sporadisk fremover. Hør det unike stjernesamarbeidet med tre av landets fremste artister her nå.

Mens artistene som spilte på Øyafestivalen stort sett holdt seg til sitt eget, foregikk det andre saker ved backstageområdet på festivalen. Her fikk WiMP, P3 og Øya inn en hel rekke artister for å gjøre uventede samarbeider og unike innspillinger.

WiMP-sjef, Sveinung Rindal, beskriver prosjektet som en suksess.

– Tanken bak Øyacontaineren var å benytte seg av den kreative og skapende kraften som ligger i mangfoldet av artister som besøker festivalen, og deretter forsøke å fange slike øyeblikk. Musikk er så mye mer enn bare albumrelease og turnevirksomhet, noe vi også fikk bevist med vår aktivitet på Øyafestivalen.


Låtene slippes én og én i tiden fremover, og i dag slippes den aller første av dem. Her er det Susanna som har med seg Siri Nilsen og Susanne Sundfør på en splitter ny låt:

– Jeg fikk i utgangspunktet en idé om å gjøre låten med en større besetning/band, men siden det var litt lite tid før Øya og opptaket skulle gjøres, var det en stor nok utfordring å rekke å møte Siri og Susanne for å øve etc. De likte låten, og de rakk faktisk å øve sammen med meg i forkant- så dette ble en gylden sjanse for et samarbeid. Fra starten av hadde jeg tanker om en annen og tredje stemme til refreng-delen, men etterhvert fikk jeg også lyst til å høre stemmene deres hver for seg. 

WiMP: Susanna feat. Siri Nilsen & Susanne Sundfør: Death Hanging


Les mer om prosjektet her, hvor man også finner et mer utfyllende intervju med Susanna og Sveinung Rindal.

ANNONCE