Nyhet

Maribel med ny video

Bandet feirer fem år og inntar Blå sammen med Dråpe den 25. oktober.

Maribel slapp i februar i år sitt andre album, «Reveries». Plata viste et band som så smått hadde begynt å bevege seg vekk fra shoegaze-uttrykket som dominerte deres debututgivelse, «Aesthetics». Deres nye vokalist Rebekka Markstein tilførte dem en dystervakker dimensjon, som kanskje kan gjøre dem fortjent til en sammenligning med band som eksempelvis Le Corbeau. Plata fikk fem stjerner da den ble anmeldt i GAFFA.

– Mens førstealbumet lå svært tett opp til klassiske inspirasjonskilder som shoegaze-profetene i My Bloody Valentine, og ikke minst produsent Emil Nikolaisens band Serena-Maneesh, byr «Reveries» på en noe dystrere atmosfære, og en langt klarere sound. Sistnevnte sørger for at vokalen blir mindre tilslørt, og det nyter albumet godt av. Den nye vokalisten, tysk-norske Rebekka Markstein, har en fantastisk stemme som fortjener all den oppmerksomheten den kan få. «Reveries» er den dystre lyden av uhyggelig film noir, det er lyden av skotittere som på svært vellykket vis beveger seg inn i nye territorier - og det er lyden av sterkt nytt norsk musikkår, skrev anmelder Eskil Olaf Vestre om bandet andre album.

Regissøren av videoen er Mona Fastvold, som i tillegg til å være kona til Sondre Lerche, også har utmerket seg som regissør i den siste tiden, blant annet for Razika og The Megaphonic Thrift. Felles for videoen til Maribel og The Megaphonic Thrift, er hennes fascinasjon for det mørke og tvetydige, hvor mennesker gjennomfører handlinger som virker nærmest okkulte i all sin hemmelighetsfulle logikk. Handlingen i «Pretty Nights» er lagt til Japan, noe som nok ikke er helt tilfeldig. Selv om bandet fortsatt er en nokså skjult perle i det norske musikklivet, har det i større grad tatt av i utlandet. Deres seneste album, «Reveries», ble også sluppet i Japan.


– Plata har blitt veldig oversett i Norge, men i utlandet har det vært ordentlig bra. Miljøet internasjonalt er så mye større for den type musikk vi lager, og i utlandet var vi så heldige å få en del oppmerksomhet på blogger og liknende for «Aesthetics». Vi merket faktisk først nå betydningen av dette, det var først da vi ga ut andreplata at vi skjønte at folk der ute tydeligvis hadde vært bevisste på førstealbumet hele tiden. Jeg hadde egentlig ikke noe særlig inntrykk av det da vi ga ut det første albumet, sa Pål Espen Kapelrud og Rebekka Markstein til Eskil Olaf Vestre tidligere i år.

Torsdag 25. oktober tar bandet turen til Blå, hvor de skal spille sammen med bandet Dråpe. Kvelden blir etter sigende en feiring av bandets fem år i eksistens, en eksistens som er i konstant utvikling og forandring. På konserten vil man også få oppleve visuals av Caleb Dunham.

Sjekk ut videoen til «Pretty Nights»:


Maribel - Pretty Nights from Splendour on Vimeo.

ANNONCE