Nyhet

Hør Jens Lekmans nye album

Svenskens «I Know What Love Isn’t» kommer på mandag, men du kan høre det allerede nå.

Forventningene har vært store til Jens Lekmans tredje album, all den tid svensken har vært borte fra rampelyset en god stund – det begynner å bli en stund siden sist man kunne høre singer-songwriteren i langspillerformat.

Hans forrige album, «Night Falls Over Kortedala», kom i 2007 og ble unisont hyllet av musikkritikerne. Blant lovpriserne fant man GAFFAs Ole Rosenstand Svidt, som kalte plata en samling med tolv perfekte poplåter.

– Supermelodiske, dansbare, lett vemodige popperler på rad og rekke, tilsatt elegante stryke- og blåserarrangementer – av og til samplede – og i front Lekmans følsomme og skrøpelige croonervokal, som gir en assosiasjoner til Belle & Sebastians Stewart Murdoch, Scott Walker og Jonathan Richman. Hele herligheten leveres i et storsjarmerende, småskramlende lydbilde, og så er tekstene både poetiske, (galgen)humoristiske og selvironiske, eksempelvis «A Postcard To Nina», en kjærlighetserklæring til en lesbisk jente, og «Your Arms Around Me» om en kjærlighetshistorie som ender på sykehuset. Jens Lekman kan meget vel bli Sveriges neste, store eksportvare, skrev Svidt og ga plata fem stjerner.


I september i fjor kom EP-en «An Argument With Myself», men svenskens nye album skal visst markere en distansering fra lydbildet på hans forrige utgivelser. For noen uker siden fikk man første smakebit fra den kommende plata i form av låta «Erica America», men i dag kan man slippe å lure på hvordan det nye albumet vil høres ut. Secretly Canadian – Lekmans plateselskap – har lagt ut hele det nye albumet – ti låter – på hjemmesiden til musikknettstedet The Quietus.

Som om ikke det var nok, er det flere godbiter i vente for Lekmans fans i Norge. Torsdag 13. september spiller han nemlig på Rockefeller i Oslo, noe som bør ha gitt publikum en sjanse til å bli kjent med hans nye låter.

ANNONCE