Nyhet

Ben Gibbard klar med solodebut

Hør den første låten fra Death Cab For Cutie-vokalistens kommende album her.

Ben Gibbard, frontmannen i Death Cab For Cutie og Postal Service, er klar med sitt første soloalbum. Albumet har fått navnet «Former Lives», og slippes i november.

Sangeren ble mot slutten av fjoråret separert fra skuespilleren og musikerkollegaen Zooey Deschanel. I følge Gibbard selv handler det kommende albumet delvis om bruddet med Deschanel, men langt fra utelukkende om det:

– Disse låtene har blitt til over åtte år, gjennom tre forhold, to byer, drukkenskap og edruskap. De utgjør en sidehistorie, ikke et nytt kapittel, sier vokalisten.


Death Cab For Cutie – som må sies å være Gibbards hovedprosjekt – har til nå utgitt syv album. Deres siste, «Codes and Keys» kom i mai i fjor. GAFFAs anmelder Kristian Bach Petersen kalte plata et underspilt underverk, og ga den fem stjerner.

– «Portable Television» og den fine «Monday Morning», som kanskje kan tolkes som en kjærlighetssang til den litt yngre kjæresten Zooey Deschanel («She may be young but she only likes old things»), fastslår Gibbards hang til å skrive gode tekster, med øye for gleden i de små og skjeve ting. Generelt er stemningen positiv og lett på et album som er pent, og som sniker seg innunder huden uten å gjøre et stort nummer ut av det, skrev Petersen.

«Former Lives» slippes den 12. november på plateselskapet City Slang, et selskap som har band som Lambchop, Calexico og Tindersticks i stallen. Som et tegn på godvilje overfor sine fans, har Gibbar delt et spor fra den kommende utgivelsen. Låten heter «Teardrop Windows», og den kan du høre under:


Teardrop Windows by Gibbstack

ANNONCE