Nyhet

Alle vil ha en bit av Kiwanuka

Torsdag spiller Michael Kiwanuka for et utsolgt Parkteatret i Oslo - GAFFA har tatt en prat med hovedpersonen for å varme opp.

Michael Kiwanuka har kjapt blitt en favoritt for mange etter at hans debut-EP ble sluppet tidlig i år. Da albumet fulgte kort tid etter var suksessen et faktum - «Home Again» inntok 3. plassen på VG-lista, og imorgen spiller han for et utsolgt Parkteatret. Det stormer med andre ord rundt den ellers så rolige mannen.

Da Kiwanuka var i Oslo sist gang, satte GAFFAs Eskil Olaf Vestre seg ned med han for å bli bedre kjent. Her kom det også frem hva man kan vente seg av live-artisten Kiwanuka fremover.

­Du er en travel mann for tiden, får man inntrykk av. Det har blitt noen turer til Norge i det siste også, og det er vel neppe det eneste stedet du reiser til?

– Ja, jeg er mye i farta om dagen. Dette er en veldig spennende periode for meg. Debutalbumet mitt ble sluppet for en liten stund tilbake - i Norge som aller første sted i verden, faktisk. Så nå reiser jeg rundt og promoterer musikken min i forbindelse med albumslippet, ved å gjøre en del intervjuer og opptredener i radio-sessions, og så videre. Europaturnéen er i gang, og det er den delen av det hele jeg har gledet meg aller mest til.

Det som skjer på scenen er også svært viktig for Kiwanuka, som på ingen måte har tenkt å la konsertene bli av den lett glemte sorten.

– Det som er spennende er at jeg har med hele fem andre musikere, og at vi også har med oss masse forskjellige instrumenter på scenen. Jeg elsker å ha variasjon i instrumentene, og det blir også en skikkelig stor lyd av dette.

Hele intervjuet med Michael Kiwanuka kan leses i GAFFA #2 som er på gaten 10. mai.

ANNONCE