Nyhet

Gåte legger ut på Norge og -Europaturné

Denne helgen representerer Gåte Norge i ESC-finalen i Malmö. Etter det skal de spille en rekke konserter i Norge, før de legger ut på en Europaturné som tar turen innom 15 store byer, inkludert Paris, London, Berlin og Wien.

Bandet fikk stor suksess på slutten av 2000-tallet med sitt unike sound som blander folkemusikk og rock. Deres tekster er ofte inspirert av norsk folklore og mytologi, mens musikker bærer preget av en unik blanding av tradisjonelle instrumenter og moderne rockelementer. Gåte er kjent for sin energiske og fengende liveopptredener, og har fortsatt å være et populært band i Norge og internasjonalt.

Det siste året har gjengen gjort et comeback etter noen års pause med ny musikk og norsk MGP-seier. Gåte har med stor suksess maktet å gjenoppdage og utvikle det musikalske uttrykket sitt- selv etter at felespiller, originalmedlem og ikke minst broren til vokalist, Sveinung Sundli, slutta i bandet.

I anledning bandets aktuelle gjenfødsel og popularitet skal de fremover ut på turné, uavhengig utkommet av helgens kommende Eurovision-finale. Først skal de ture rundt i Norge, før de dermed skal farte omkring europeiske landegrenser. Du kan finne en liste over kommende turnédatoer i innland og utland HER.


LES OGSÅ: Gåte stakk av med seieren i MGP

ANNONCE