Artikkel

Ukens GAFFA-tape: Vuggesang, 3D-pop og beinharde beats

GAFFA.no – alt om musikk!

Ny uke, ny musikk. GAFFA-tape vet hva du skal lytte til.

Hver mandag oppdaterer vi vår spilleliste med den beste nye musikken, nøye håndplukket og kuratert av vår redaksjon. 

På forrige liste viet vi plass til dødsmetall-hybriden Black Void som totalt lamslo oss. Vi gravde frem ny elektronika med brasiliansk anslag og lekre jazz-breaks i Daniel Maunick og vi har fant enda en kar som virkelig fikser dette med å lage låter på singer-songwriter-metoden med Edvard Borneo.

Disse låtene er fortsatt å finne blant de 30 utvalgte, sammen med en rekke nye tilskudd. 

Forrige gang vi hørte fra bandet Benedikt resulterte det i 2021s nest beste albumutgivelse, som du kan lese mer om her. Nå er de tilbake, denne gang i tospann med Ævestaden. Første singel er sluppet og vår kritiker Saga Eline Jonsson Hoff måper over resultatet, som du kan lese mer om nedenfor. 

Vi fremhever også den såkalte «3D-pop»-gruppen j00 sin merkverdige singel «moon path», Vilde Byes vakre folk, vittige bars fra Action Bronson og beinhard britisk elektronika med Le3 bLACK.

Blant de 25 låtene som ikke er omtalt her i spalten er det flust av spennende musikk verdt å legge sin elsk på, blant annet artister som Zar Paulo, Hannes, Jonathan Floyd, BangBang Watergun, Bikelane, PinkPantheressSigrid Aase (kjent som vokalist i Hajk), thea wang, Tenderton og stonerrock-bandet Waste A Saint som vi nylig anmeldte. 

Benedikt, Ævestaden – Halsmandlar

Det er nesten påfallende at Benedikts organiske og storslåtte lydbilde ikke har smeltet sammen Ævestadens lavmælte tolkning av folkemusikk tidligere. Nå står heldigvis en EP på trappene, med singelen «Halsmandlar» først ut. Strengeinstrumentene er mer fremhevet enn i Benedikts lydunivers, og det tones ironisk nok ned når gjengen på nesten ti får med tre til. Nynning og cello, den vakre klimpringen fra lyren og svenske Levina Storåkrens vokal som hviler over tonene. Vuggesangens enkelthet blir varsomt opphøyd til noe større.

– Saga Eline Jonsson Hoff, GAFFA-kritiker og anmelderredaktør i Universitas

j00 – moon-path
Etter at indiebandet i fjor (dessverre) slettet samtlige utgitte låter, vender de nå tilbake med minst like berettigede sjangerleker. Det låter både bisart og lekent når instrumentene får popen til å høres like eksplosiv som polert ut. Trommene og synthen er lune, mens vokalist Thea Grant leder an med sin særegne og eksperimentelle vokal. Det bakes inn med assosiasjoner til Bon Iver i et stramt og fast i format, svært godt blandet innad.

– Saga Eline Jonsson Hoff, GAFFA-kritiker og anmelderredaktør i Universitas.

Action Bronson – Estaciones (ft. Hologram)
Jeg har enda til gode å oppdage en rapper som får meg til å flire mer enn Action Bronson. Over denne rolige, men levende beaten fra The Alchemist leverer Bronson det jeg igjen og igjen oppsøker musikken hans for: Absurde og latterlige one-liners, denne gangen om ulovlig pengespill på gaten, egen høyde, og sparerib-flipping. Rett og slett forfriskende lite selvhøytidelig.

– Endre Holm Vassenden, GAFFA-kritiker og redaktør i Stoff

Vilde Bye. Foto: Sverre Simonsen

Vilde Bye – Like A Lot
Den nye folkynglingen fra Tromsø er velsignet med en særegen stemme som passer som hånd i hanske i det lille folk-universet hun har skapt med sin selvtitulerte debut-EPen. Det er selvsikkert, referansetungt og forfriskende – men først og fremst bunnsolid låtskriving. 

– Geir Magne Staurland, sjefredaktør

Le3 bLACK – «OH NO (Feat. Gxbby, Kmado)»
Le3 bLACK er ute med EP-en INFINITY X. Beaten er råhard og det kjem tydeleg fram at bLACK er både interessert og deltaker i britisk elektronika gjennom EP-en. I tillegg til å ha produsert heile prosjektet serverer Sør-London bebuaren feite bars gjennom INFINITY X.

– Magnus Vattekar Sandvoll, GAFFA-kritiker i L.A.

 

FØLG SPILLELISTEN!

ANNONCE