Konsertanmeldelse

MINI-ANMELDELSER PÅ VILLVILL VEST 2023: eie

eie

Victoria

På årets VillVill Vest stiller én tapper journalist alene som GAFFAs tilstedeværende konsert-anmelder på hugget i vestlands-floraen. Derav, for å dekke mest mulig, kommer anmeldelsene fra årets festival til å være innpakket i et sjarmerende mini-format. Bon apetitt!

Halloisen! Gårsdagen bestod av nok en rægging langs Bergens gater for å lytte seg opp på det gode nye. Klokken 22:00 på Victoria i går var next up på programmet en av artistene jeg har gledet meg aller mest til å sjekke ut; eie.

"eie har brukt det siste året til å utforske et lydbilde hen alltid har hatt i seg: Støyete instrumentering, fuzzy vokal og en helt særegen tilstedeværelse som velter seg mellom vakre harmonier, slampoesi og rå improvisasjon. Emilie Eie ønsker å trekke frem det såre i det rå, det vakre i det stygge og det glitrende i det mørke."

Poenget med disse "mini-anmeldelsene" er jo at jeg skal holde meg kortfattet. Så da prøver jeg å være tro til det. Gårsdagens konsert på Victoria var den beste for meg - så langt på VillVill Vest 2023. Kombinasjonen av venue, lyd, scene-tilstedeværelse og 90-talls-utstråling resulterte i en herlig opplevelse. Min største kvale var at konserten ikke var hakket lenger! Fytti helvete, så kult at musikk som dette "ennå" eksisterer. Som anmelder føles det litt guffent å gi to seksere på to dager fremfor å kunne slakte hemningsløst. Men, herregud - er ikke min feil at det er så mye bra musikere på VillVill Vest. Velfortjent på slutten av konserten mottok eie et stipend på 30 000 kroner. Det var rørende og vel fortjent. Plis spill snarest i Oslo, eie!


Her har du notatet jeg gjorde fra konserten. På vegne av kunsten å være ufiltrert så gir kanskje ikke alt mening for alle uten kontekst, men fuck it:)

 


ANNONCE