Konsertanmeldelse

Når pluss og pluss blir minus

Marie Noreger

Vill Vill Vest

Marie Noreger prøvde og prøvde, men slet med å komme i gang på Vill Vill Vest.

Vill Vill Vest kan være et beintøft format. På grunn av tett, og ikke minst spredt, program preges mange av konsertene av lavt oppmøte. For artister som vanligvis kan lene seg på publikums energi og velvilje er omgivelsene fort veldig lite tilgivende, og utfallet kan bli urettferdig brutalt. Synk eller svøm!

Treg start

Idet Marie Noreger går på scenen står det fire publikummere på foran henne. Et par-tre fortapte sjeler har plassert seg trygt oppe i galleriet. At det er alkoholnekt på gulvet har muligens noe med saken å gjøre. Et par minutter inn i konserten fylles det vel å merke mer opp, men mye pågang blir det aldri.

Muligens blir Noreger selv preget av situasjonen. Det vil være å ta hardt i å påstå at hun slipper seg løs, og innledningsvis føles det kontrollert og tidvis direkte tamt. Kanskje kan en stille spørsmål ved arrangørenes avgjørelse om å plassere henne på en av festivalens største scener, for hennes dempede soul- og jazzinspirerte r&b kunne kledd en mindre og mer intim atmosfære betraktelig mye bedre.

Foto: Thea Victoria Mendez Okkelmo
Foto: Thea Victoria Mendez Okkelmo

Sterk vokalprestasjon

Mye av låtmaterialet som spilles er hentet fra hennes debutalbum Gravity, som tidligere i vår ble nominert til en Spellemannpris. Det er varmt, behagelig, og leveres tidvis med enestående vokalprestasjoner, av det slaget som gjør det vanskelig å la være å lukke øynene og vugge fra side til side med et smil om munnen. 

Omtrent midtveis i konserten tar det seg imidlertid opp. Etter litt småprat med publikum, hvorpå de, på Noregers oppfordring, tar et par skritt nærmere scenen, senkes skuldrene et par nødvendige hakk ned. Herfra og ut sitter det betydelig mye bedre. Låtene levers med mer troverdighet, hovedpersonen selv danser lett, og ser rett og slett ut som hun koser seg stort. 

Jeg blir sittende igjen med følelsen av at Noreger her blir offer for festivalarrangørenes planlegging, for talentet og de kunstneriske evnene er så åpenbart til stede. Samtidig er det vanskelig å være noe annet enn lunken når det åpnet så tregt som det gjorde.

ANNONCE