Konsertanmeldelse

MGP jr. (Parental advisory explicit content)

Gæste Gutter

Vill Vill Vest

Det er fett å ha det fett, helt til det er dørgende kjedelig.

«Finner opp en flow som er helt fuckings ny» kaster den unge raptrioen Gæste Gutter ut, over en generisk trap beat. En av kveldens siste konserter på Vill Vill Vests andre dag får gulvet til å riste, men som en cola, blir det daft og tamt. 

Lyssensitive?

Når lyden kuttes i starten av settet, og guttene må avslutte en låt acapella, hører man hvor sent på kvelden det er, og at det er forskjell på en klasse fest og klassefest. 


Gruppen stiller seg galant i rekken av unge gutter med solbriller og caps i mørklagte rom, med ingenting annet enn en vage ambisjoner om å blæste musikkindustrien til å lyse vei. 

Med det selvutnevnte oppdraget om å gi dopamin og minne lytterne om å leve mens de kan, pusher de ironisk nok egen merkevare og lengter tilbake til fortiden man aldri kan få tilbake. Lenge leve selvinnsikten. 

Foto: Thea Victoria Mendez Okkelmo
Foto: Thea Victoria Mendez Okkelmo

Når livet ikke er større enn storebrors livsløp


Estetisk befinner guttene seg angivelig på starten av 2000-tallet. Godt poengtert av en i crowden som trekker fram en 3DS for å dokumentere kveldens konsert. Nostalgien for en tid de selv ikke har opplevd, hindrer gruppen fra å treffe blink. Vage skildringer av tilværelsen kræsjer med konsentrerte doser av bredt aksepterte Y2K-fenomen. 

Gæste Gutter legger datidens popkulturelle referanser i potten og deler de ut på måfå. Tilbakeblikket er 20/20 på en konsert der bassen er kveldens egentlige stjerne. Der det er vanskelig å tyde en strofe i noen vers gjennom en stikkende, tung bass, blir det allmenne gruppens redningsvest. 

Når det kastes ut en «Valborg» eller en sjelden Pokemon på gjentakende hook, vekker det tilsynelatende noe primalt i alle under 25. Det blir den største moshpitten sør for den blå steinen, en oppfylt drøm om en stagedive, og minst ti folk innom scenen med et stort eksponeringsbehov.


Konserten vekker engasjement og gutta vil gi oss dopamin. Hvis du er gutt U16 og livet ikke er større enn storebrors livsløp og drømmen om dame, er nok dosen satt av Gæste Gutter. Men på Vill Vill Vest blir det ikke så lett å skjelne mellom dopamin og effekten av depressive midler.

ANNONCE