Konsertanmeldelse

Dronninga av Tøyen

Musti

Sirkus, Øyafestivalen

Det vi var vitne til skrev seg inn i historiebøkene som en av de største maktdemonstrasjonene vi har sett på lang tid – og det på hjemmebane.

Når lerretet endelig faller på et fullsatt Sirkus blir vi møtt med Bislett guttekor og en høyt situert Ugbad Mustafa Yousuf Noor, bedre kjent som Musti.

Der hun står er det ingen tvil om at kveldens dronning er på hjemmebane. 

Ikke bare er hun fra Tøyen, men hun bærer lokalmiljøet på hennes 21 år gamle skuldre denne kvelden.

Vi får et variert sett hvor Musti viser seg fra alle sider, tøffe bars går hånd i hånd med melankolske partier. Sammen med nydelig visuell presentasjon av Tøyen og omgivelsene rundt, blir vi dratt inn i hennes verden på en nydelig måte.

Alle som var tilstede kan nå ikke bare forstå mer av Musti, men også hvorfor hennes omgivelser og oppvekst akkurat her, har betydd så mye for henne.

Foto: Ida Monsén
Foto: Ida Monsén

Liveinstrumentasjon
I tillegg skal hun ha ros for å ha inkorporert liveinstrumentasjon i settet hennes.

De fleste rappere nøyer seg med en DJ, og det er som oftest helt greit. Men Musti har med seg energiske bandmedlemmer på trommer og keys som gjør at hele settet løfter seg til en mer dynamisk opplevelse. Det hjelper veldig på at samspillet dem tre imellom ikke føles for innøvd, men heller ganske lekent. De må ha kost seg minst like mye som publikum. 

Foto: Ida Monsén
Foto: Ida Monsén

En av de store
Musti drar utallige kaniner opp av hatten denne kvelden. På tur introduserer hun rapperen Mo Ayn og deres samarbeid «Uvanlig», den svenske rapperen Jelassi med låta «fuego» og ikke minst publikums og hele Norges festivalfavoritt Sondre Justad med låta «Sorry».

Når Justad kommer ut er jeg faktisk sikker på at bakken skjelver. 

Til og med loverboy fra Undergrunn fikk komme ut, og det med en gitarsolo! Her ville alle være med.

Foto: Ida Monsén
Foto: Ida Monsén

Bakken skjelver på Tøyen
«Lion King», «Ok rosa blomst» og «Gro Harlem Brundtland» blir så spilt på rekke og rad, og det vugger bokstavelig talt i Sirkus-teltet. Musti har publikum i sin hule hånd. Det finnes ikke tvil om at dette vil stå igjen som et ikonisk øyeblikk i Tøyenparken.  

Musti var alt man vil ha fra en rapper under hele konserten. Energisk, karismatisk og stinn av selvtillit.

Det er på tide at vi legger vekk tanken om henne som en lovende og flink artist. Hun er, og viste det i går, en av Norges beste artister. 

ANNONCE