Brudeferd i Tøyenparken

Lars Vaular, Amfiet, Øyafestivalen

Brudeferd i Tøyenparken

Anmeldt av Peder Ebbesen | GAFFA

Da erklærer jeg dere Lars og Vaular.

Klokken var sånn kvart over ni lørdag kveld. Siste dag på Øya. Jeg er sliten i beina etter en knallgod Vince Staples-konsert og med en gang man forlater Sirkus-teltet lukter det umiskjennelig av forventninger i luften, med et hint spenning.

Femten minutter senere er det Lars Vaular som gjelder.

En introvideo vises av Lars som løper til arrangementet i brudekjole, bakveggen av Amfiet går opp og der står han. I brudekjole og dritstygge briller. Tynne Lars med tattoveringer og verdens største selvtillit. Første låt ut er Heartbreak Hotel. Mens opptredenen varer henger menn i hvite kondomdrakter opp bakdelen av Lars sin kjole som viser seg å være et slags sceneteppe og når låten når sitt klimaks heises det opp! Hva er dette for en teatralskhet? Hva er dette herlige dramaet?

Lars er wack, men han er også modig.

LES OGSÅ: Daniel Kvammen mimre-intervju.

På konsertens kanskje mest skandaløse og internasjonale øyeblikk blir Lars heiset opp i vaiere som en artist som spiller i pauseshowet på Super Bowl. Alt dette mens han rapper Stilen helt sømløst. Når det kommer til bars kommer det faktisk til Lars!

Mer features enn et DJ Khaled-album

Nesten fra start er Girson fra A-Laget til stede. Blant annet under en utrolig god fremføring av Stripar kort tid etter kommer Store P ut på scenen. Til Panorama kommer den Unge Ferrarien ut, på introen av denne sangen er forøvrig den eneste gangen Lars ikke er på beaten, og totalt ble 24 låter fremført (wow!). Den talentfulle Myra får også fremføre Vaular-samarbeidet Ventet på Deg, en solid opptreden.

Lysshow, røyk og laser er alt av utrolig kvalitet. Kamelen kommer også ut for å fremføre Eg E Fra Bergen og Bergen Bergen. I et svakt øyeblikk hvor jeg er kringsatt av bergensere i publikum blir jeg brått usikker. Er jeg også fra Bergen?

Anmeldelsen fortsetter under videoen.

Etter to klesbytter er det nå tid for at Amfiet skal miste det. Ung Heit Gateflamme var kanskje kveldens tøffeste låt, men Tåken, Fett, Gary Speed og Rett Opp Og Ned gjør at vannet fordamper på dansende festivalgåere. Åja forresten det begynte å regne, hadde jeg nesten glemt.

Strober og scannere gjør raven komplett, Amfiet er så stappet at man har ikke annet valg enn å ja — danse rett opp og ned.

En av de beste akkurat nå

For å avslutte denne monumentale konserten bringer Lars ut kjære fetter Sondre Lerche for en energisk framføring av Øynene Lukket. Sondre er et beist på gitaren, han fyker rundt på scenen, ruller på gulvet og river i noen stramme soloer.

LES OGSÅ: MØ på Øya - «Idealistisk eller kjedelig?».

Mens Champagneting spiller er det ingen tvil om at dette skulle bli toppkarakter, når det gjelder tekstlevering, flow og karisma er det Lars på toppen akkurat nå. Gårsdagens konsert stadfester hans posisjon som rap-kingpin i dette landet.

Når regnet faller er det Lars og Vaular.


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA