Nyhet

GAFFA ANBEFALER: grunge-stjerneskuddet eie ute med ny låt

I forkant av kvinnedagen slipper eie låten "THIS IS AN ACT", en satirisk og pønkete låt, full av skitne gitarer, sukkersøt-blandet-med-hissig vokal og selvfølgelig: støyete autoharpe.

Den stavangerske artisten fanget GAFFA sin ioppmerksomhet under en skrytt-opp-i-skyene anmeldelse av grunge-/postpunk-/rock&rollerns opptreden under VillVillVest 2024. 

I tillegg til dette har eie tidligere blitt anbefalt på "ukens anbefalinger", i tillegg til å bli kåret til "MÅNEDENS ANBEFALING GAFFA NORDEN" i Desember; et segment hvor et utvalgt musikalsk bidrag blir valgt ut og postet om på tvers av den norske, danske og svenske redaksjonen. 

"THIS IS AN ACT" ble skrevet og spilt inn på under to dager og er beskrevet som "den musikalske manifestasjonen av frustrasjonen som følger med forventningene samfunnet har til hvordan kvinner skal opptre og fremstå".
"- Den kjappe opptaks-prosessen var en måte å fange følelsene i øyeblikket på."
eie beskriver låten:
"Målet var å uttrykke seg kjapt, direkte og ærlig. Etter å ha hørt en million låter med mannlige rockevokalister skryte over alle damene som visstnok har lyst på dem, vil Eie sprekke denne boblen. Måten kvinner blir forsøkt portrettert som underdanige, rene og stille, stemmer ikke. Kvinner er individer med egne meninger og tanker, og noen av dem er HØYLYTTE! THIS IS AN ACT" illustrerer prosessen fra å prøve å passe inn for å bli likt, til det ytterpunktet i andre enden hvor man er så fed up at alt man kan er å skrike!"
Alt er spilt inn i Emilie Eie og Harald Harestads studio (aka Shea's Lounge). Musikken er tatt op Harestad, imens eie selv spiller alle instrumenter. Miksen er av Espen Eidem og masteren er gjort av Steven Grant Bishop.
SJEKK UT LÅTA UNDER: 


ANNONCE