Nyhet

Countrystjernen gjør comeback med ny stemme – men blir aldri frisk

GAFFA.no - alt om musikk.

Shania Twains mye omtalte comeback skjer med ny stemme. Men frisk fra stemmebåndskrampene som forårsaker den, blir hun aldri.

— Jeg har fått mer røykfylte lyder som jeg aldri har hatt før, og jeg har et lavere register enn jeg pleide å ha før, sier Shania Twain til BBC om stemmeskiftet.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Susanne Sundfør i Oslo Konserthus.


Hun gir borreliose skylden for at hun utviklet såkalt spastisk dysfoni, en lidelse som forårsaker at stemmebåndsmusklene får kramper når hun snakker – eller synger.

— Det vil aldri bli bra, det er et permanent problem. Men med mye fysioterapi og vokalterapi forstår jeg stemmen min bedre, og er i bedre stand til å takle det, sier Twain, som slipper comebackalbumet Now denne uken – hennes første siden Up! fra 2002.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Første singel ut var den oppløftende Life's About To Get Good, men platen byr også på den triste Pour Me, med en tekstlinje som går slik: «Can't believe he'd leave me to love her». For Shania Twain har ikke bare ny stemme, men også ny mann, etter en skilsmisse i kjølvannet av at ektemannen hadde seg med hennes beste venninne. Selv slo hun seg sammen med nevnte venninnes forsmådde mann.

— Det tar for seg hele min livsreise, og alle skuffelsene jeg har vært vært gjennom. Det handler om oppturene så vel som nedturene, sier hun om Now.


LES OGSÅ: The Script til Norge.

Nye utfordringer venter på countrydronningen med et platesalg på 80 millioner eksemplarer bak seg: Til neste år debuterer hun som skuespiller – mot selveste John Travolta i racerbildramaet «Trading Paint».

— Jeg spiller skolelærer, så det er en helt ny sone.


(©NTB)

ANNONCE