Nyhet

— En deilig langfinger av en låt

Closing Eyes har spilt inn debutalbum med Emil Nikolaisen. Singelen «Bambole» er ifølge produsenten en deilig langfinger til musikk som er konstruert etter samme gjenkjennelige mønster.

Closing Eyes har spilt inn debutalbum med Emil Nikolaisen. Singelen Bambole er ifølge produsenten en deilig langfinger til musikk som er konstruert etter samme gjenkjennelige mønster.

Bandet startet som soloprosjektet til Eirik Asker Pettersen, som også grunnla det bergensbaserte bandet Lovecult. Etter å ha gitt ut en selvprodusert EP i 2014 bestemte han seg for å gjøre Closing Eyes om til et band.

LES OGSÅ: LCD Soundsystem med ny musikk.


I fjor høst gikk bandet i studio for å spille inn debutalbumet Soft Years med Emil Nikolaisen (Serena Maneesh) som produsent. Den første singelen fra albumet heter Bambole, og slippes i dag på Eget Selskap - ifølge Asker Pettersen en spontan låt som ble snudd totalt på hodet da bandet kom i studio.

— Emil gjorde den funky. Også har Emilie sin lille italienske rant inni der, som er rimelig heftig. De kom med innfall jeg aldri hadde tenkt på, og i ettertid tenker jeg det var veldig lurt å ikke ha låten ferdig før vi gikk i studio, sier Eirik Asker Pettersen i en kommentar.

Artikkelen fortsetter under låta.

— Den låten der et kjempestort stunt. På et tidspunkt tenkte vi at nå er det ikke noe vits i å holde igjen her, det er bare å dytte alt over kanten, og trykke på alle knappene samtidig. Mye av musikken som lages i dag er konstruert etter det samme gjenkjennelige mønsteret. Denne låten er en deilig langfinger til det, mener produsent Nikolaisen.


LES OGSÅ: Bergenfest utvider med ny scene.


Closing Eyes spiller sammen med Misty Coast på Mono i Oslo 10. mai. I august blir bandet også å se under KlubbØya.

ANNONCE