Nyhet

Her er de 10 mest leste anmeldelsene i 2015

Norske artister og band dominerer på GAFFA.no.

Det skortet ikke på store plateutgivelser eller konserter her til lands i året som gikk, og nå har vi samlet de ti mest leste anmeldelsene på GAFFA.no i 2015.

Selv om Adele nok kommer til å sette salgsrekorder på salgsrekorder med sin nye skive 25, og både Paul McCartney, Katy Perry og One Direction spilte store enkeltkonserter i Norge var det ikke nødvendigvis dekningen av disse utgivelsene eller konsertene som interesserte våre lesere mest.

Her kan du se hvilke anmeldelser som ble mest lest på GAFFA.no i 2015:


10. Seigmen - Enola

I april gjorde Seigmen et overraskende album-comeback med Enola. Vår anmelder ga albumet hele seks stjerner og skrev blant annet følgende:

— Enola er musikalsk nostalgi, men det er et album fylt med samhold og håp. Og i dens brorskap og musikalske synopsis av alt det Seigmen har vært til nå, er Enola – uten å vite om albumet er en epilog eller et nytt kapittel – det vakreste tillegget i moderne norsk rocks historie.


Les hele anmeldelsen her.

09. Marilyn Manson - Sentrum Scene, Oslo

Mørkets prins innfridde da han inntok Sentrum Scene i Oslo denne sommeren. Vår anmelder ga rockeren fem stjerner for opptredenen:


— For showet oppleves like mye visuelt som musikken er viktig, og selv om det var umulig å se noe som helst i røyken og motlyset fra alle mobiltelefonene jublet publikum ekstatisk under introen. Deep Six fra sisteskiva åpnet for alvor ballet på Sentrum, mens publikum viste at de hadde god kontroll på hva han har holdt på med i år. Da de var ferdige med låta begynte røyken så smått å lette, og Marilyn Manson ga oss et "Oh. Oh. Oh. Oslo".

Les hele anmeldelsen her.

08. Fjorden Baby! - Oh Yeah!


Fjorden Baby! rundet av 2015 med høstutgivelsen Oh Yeah!. For det ble bergenserne belønnet med fem stjerner av vår anmelder, som blant annet kunne melde om at bandet med låta Flashdance viste at de "sannsynligvis er de eneste i landet som er i stand til å kombinere ompa-ompa med italo-disco, noe som i seg selv bør være grunn nok til å sjekke ut albumet".

Les hele anmeldelsen her.

07. AURORA - Sentrum Scene, by:Larm 2015 Oslo


2015 ble litt av et år for AURORA, men det hele startet med opptredener på bransjefestivaler som Eurosonic i Nederland og by:Larm i Oslo. Vi var på plass da hun spilte på Sentrum Scene under sistnevnte festival i mars, og anmeldte konserten til seks stjerner.

— Om hun virkelig er så nervøs i forkant av konserter som hun selv sier, er hun jammen også flink til å skjule det. Hun kunne ikke fremstått mer selvsikker under fremførelsen av låtene, mens hun gestikulerer med armene på helt særegent vis og treffer hver eneste tone som om det er verdens enkleste oppgave.

Les hele anmeldelsen her.


06. Kendrick Lamar - To Pimp A Butterfly

Ikke bare var Kendrick Lamars To Pimp A Butterfly årets beste album, ifølge våre skribenter og fotografer, det var også den plateanmeldelsen som ble mest lest på GAFFA.no i året som gikk. Seks stjerner og full score fikk den amerikanske rapperen fra oss, og vår anmelder mente også at han med sin stemmebruk, toner og sosialpolitiske strofer satte ny dagsorden for sjangeren igjen.

Les hele anmeldelsen her.


05. Metallica - Bergenhus Festning, Bergen

Metallica spilte sin eneste konsert på norsk jord i 2015 på Bergenhus Festning i Bergen. Vi anmeldte konserten til James Hetfield & Co til fem stjerner.

— Bandet gir nødvendigvis ikke fansen akkurat hva de forventer. Det presenteres låter som King Nothing, som ikke har vært spilt i Norge siden 1999, mens Metal Militia og The Frayed Ends Of Sanity fremføres for første gang på norsk jord. Ikke alt låter like velvalgt, men etter hvert som konserten siger frem og mørket begynner å senke seg over festningsmurene denne sensommerdagen, begynner bandet og ikke minst publikum å bli varme i trøyen. Allsangen runger mens basstrommene til stadig hamrer mot brystkassen. Metallica vet hva som må til for å tilfredsstille sitt publikum. "Do you want heavy?", spør Hetfield og drar i gang med Sad But True og fra nå av er det bare krem. Publikum er med og bandet oser av spilleglede og overskudd.


Les hele anmeldelsen her.

04. Honningbarna & Razika - Parkteatret, Oslo

Denne våren dro Honningbarna og Razika sammen ut på en stor norgesturné, og vi var på plass da begge bandene sto på scenen på Parkteatret i Oslo i april. Begge bandene imponerte vår anmelder, som ga konsertkvelden fem stjerner.


— De sommerlige vibbene, med de banale bergenstekstene. Første Gangen Om Igjen og Vondt I Hjertet er popperi som med sin repetisjonskraft trepanerer seg i hodet. Det sitter, med attityde og solid rytmeseksjon, skrev han om Razika.

Honningbarna var ikke noe dårligere:

— Linjen mellom publikum og scenen er utvisket. Det er en eneste klasse, i et eneste stort kaos. Hvor godt kan man spille et riff med begge gitaristene vuggende og seilende på publikums hender? Honningbarna gir deg svaret under Yankeesane Kommer.


Les hele anmeldelsen her.

03. Kakkmaddafakka - Rockefeller, Oslo

Kakkmaddafakka nærmest triumferte da de spilte på Rockefeller i Oslo denne høsten. Vår anmelder ga konserten seks stjerner og avsluttet sin anmeldelse med følgende ord:


— Konserten er feilfri, og gutta har satt inn alle gir når de spiller gitarsoloer rygg til rygg og kjører bare overkropper. Kakkmaddafakka er med god grunn stormannsgale og høye på seg selv - og Bergen. Men noen de elsker enda litt mer, og er ydmyke ovenfor, er publikum - De har et helt magisk tekke uten å virke påtatt denne kvelden.

Les hele anmeldelsen her.

02. Seigmen - Sentrum Scene, Oslo


Seigmen fikk et særdeles godt år i 2015. Ikke bare slapp de comebackalbumet Enola, men de var fortsatt en hit på norske scener året igjennom. Da de spilte på Sentrum Scene i Oslo i april ble det en majestetisk avslutning på kvelden:

— Under finalenummeret Hjernen Er Alene tar det helt avgårde. Mange har ventet på denne. En skjorteløs Møklebust står på monitoren, vender mikrofonen mot publikum, og for en stakket stund er han dirigenten for det mest disfunksjonelle og mimreangstfylte blandakoret i manns minne. Det blir aldri for mye Seigmen(n).

Les hele anmeldelsen her.


01. Honningbarna - Pavilion, Roskilde Festival

Det er lite som interesserer våre lesere mer enn norske band som gjør det bra på utenlanske scener, og etter at Honningbarna (bildet) leverte et knallsett på Pavilion under sommerens Roskilde Festival var det mange som klikket seg inn på anmeldelsen vår. Vi ga konserten seks stjerner, og skrev blant annet følgende:

Fra Borgerskapets Utakknemlige Sønner til Opp De Nye Blanke viste Honningbarna hele spektret sitt og det var godt å se at deres knallharde gjennombruddslåt fortsatt funker som faen. Og takk, Thomas Seltzer for at du ba dem lære seg The Clash-klassikeren Police On My Back da de spilte på Trygdekontoret. Om ikke annet så for at Edvard Valberg fikk vise frem Ian Curtis-løpedansen sin.


Les hele anmeldelsen her.

ANNONCE